Alles wat ooit in de mode is geweest, komt later altijd terug. Een waarheid als een koe. Ook deze vier trends, die we vroeger afschuwelijk vonden, zijn vandaag naar de winkels teruggekeerd. Al hadden we dat toen waarschijnlijk liever niet zien gebeuren.

We hadden het er al eerder over: wat vroeger als een fashion faux pax beschouwd werd, is plots hot & happening (Lees: De 6 modeblunders die je beter wél me post kun je hier lezen). En ondertussen is het lijstje hippe modemissers alleen maar langer geworden. Zoals onderstaande stijltips bijvoorbeeld!

1. Enkelbroeken

‘Er staat water in je kelder.’ Die opmerking hebben we vroeger waarschijnlijk allemaal wel eens gekregen toen we over straat liepen met een broek die te kort was. Een absolute no-go van vroeger. Je broek kon maar beter te lang dan te kort zijn.
Vandaag zien we amper nog iemand met een broek die tot over de enkels komt. Zelfs in de winter laten we ons niet afschrikken om deze net iets te korte broeken te dragen.

A post shared by Jane Song (@fitfabfunmom) on

A post shared by Dela Fard (@delafard) on

2. Wijde mouwen

Toen Tien Om Te Zien nog op tv was en Belle Perez elke week kwam optreden, zagen we haar elke keer met gigantische mouwen op het podium staan. Buiten haar was er niemand die er ook maar aan dacht om met zulke mouwen over straat te lopen.
Vorige winter kwam daar verandering in. Tops en truien met wijde mouwen verschenen in de winkels onder de naam ‘klokmouwen’. Hoe breder de mouw hoe beter. En als er dan ook nog eens fransjes aanhangen, ben je helemaal mee met de mode.

3. Plateauzolen

We moesten vroeger nog maar het woord plateauzool horen en onze haren gingen al overeind staan. Het deed ons teveel denken aan de disco-outfits uit de jaren 70. Vandaag zijn ze terug. Iets bescheidener en draagbaarder welteverstaan.

A post shared by Milena Karl (@milenalesecret) on

4. Wijde pijpen

We dragen nu al enkele jaren non-stop skinny jeans en we moeten toegeven dat we ze nog altijd niet beu gedragen zijn. Toch durven we nu ook af en toe weer eens voor wijde pijpen te kiezen.  Denk maar aan de oh zo populaire mom- en boyfriendjeans of de gewaagdere culottes en palazzobroeken. Echte olifantenpijpen zien we gelukkig nog niet in de winkels liggen. Teveel van het goede is tenslotte nooit goed.

#ad Now up on The Rue, ‘Exploring Mexico with @AnnTaylor’ #ThisIsAnn #AnnTaylor

A post shared by Laurie Ferraro (@theruecollective) on