Het festivalseizoen is met Graspop en Rock Werchter officieel afgetrapt. Tijd dus om jouw favoriete outfits uit te zoeken om de komende zomer te stralen op de festivalweide. Wij gingen alvast even spieken wat de leukste festivaltrends van dit jaar zijn. En laat het duidelijk zijn: opvallen is sowieso de boodschap!

1. Glitter

Sprankel op de festivalweide! Glitter is één van de leukste trends voor het festivalseizoen. Een feestelijk jurkje staat supercool met een paar stoere laarzen of sneakers. Deze trend is trouwens niet enkel voor dames, ook de heren kunnen schitteren in een glitterjasje. Wie durft?

2. Neon

Nog zo’n opvallende trend die perfect scoort op de weide: een vleugje neon. Vooral limoengroen en flashy geel zijn razend populair. Hou jij je outfit liever neutraal? Kies dan voor knallende accessoires zoals een flashy petje.

3. Cowboylaarzen

Howdy! Jep, ook op de festivalweide spotten we heel wat stoere cowboylaarsjes. Het is dan ook het perfecte festivalschoeisel: robuust, comfortabel en heel fashionable.

4. Wit, witter, witst

Toegegeven, het meest praktische kleur voor een festival is het niet. Maar het was een van de opvallendste trends op Coachella: maagdelijk wit. Van lange jurken tot combatbroeken. Misschien een dekentje meenemen voor als je jou wil neervlijen op de weide?

5. Doorkijkstofjes

Geef je outfit een sexy toets met een doorkijkjurkje of -topjes. Combineer dat met een sportbeha of bikinitop en je bent klaar om de zomerse temperaturen te trotseren!

(foto’s getty images)