Mr Good Life: “Mijn post meer dan 8000 keer gedeeld op Facebook? Te gek voor woorden!”

230

3 APRIL 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Deze week is ‘lees’cijferkanon Sven Luckermans (27), a.k.a. Mr Good Life, aan de beurt, die zijn post ‘How to piss off a Belgian‘ maar liefst 8.000 keer gedeeld zag op Facebook.

Sven lijdt aan een nadrukkelijk geval van wanderlust, wil banaliteiten ten alle tijde vermijden en zweert bij het goede leven. Zijn job draait naar eigen zeggen rond events, nightlife, festivals en clubs. Na het lezen van zijn blog, hadden wij ook niets anders verwacht …

IMG_2135

Beginnen bloggen
“Ik wil in de eerste plaats mensen inspireren, tonen wat voor leuke dingen je overal ter wereld wel kan beleven. Ik hoop hen over de streep te trekken om ‘ne keer zot te doen’, en om dat zeker niet uit te stellen. Toen ik me een tweetal jaar geleden ineens steeds vaker in het vliegtuig bevond – ik maak intussen zo’n 1 à 2 trips per maand – besloot ik dat een blog het perfecte platform was om die aaneenschakeling van ervaringen te delen. ”

Volhouden
“Volhouden vind ik makkelijk eigenlijk. Is het niet fantastisch om bericht te krijgen van iemand die geïnspireerd werd door een post en ook effectief iets soortgelijks gaan doen is? Dan maakt je week goed, houdt je gemotiveerd. Ook positieve feedback van vrienden is natuurlijk fijn om te horen, of mensen van waar ik helaas minder contact mee kan houden. Die sturen me dan een berichtje, gewoon om te zeggen: ‘fantastisch dat je zo je eigen ding durft te doen!’.”

Inspiratie
“Ik hou er vooral van om naar mensen te luisteren die gepassioneerd over hun interesses kunnen vertellen. Zo’n mensen houden zonder enige moeite een groep mensen in hun greep. En als die daar dan helemaal in op gaat. Stiekem hoop ik dan telkens dat ik mijn verhaal met even veel enthousiasme kan overbrengen.”

Daily reads
“Ik probeer voornamelijk op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de reiswereld: hotels, loyalty programma’s, airlines, vluchtschema’s, hospitality, bestemmingen … De hoeveelheid informatie die hierover dagelijks de wijde wereld wordt ingestuurd, is ongelofelijk. De blogs en websites in de m’n RSS feed zijn Matador Network, Tnooz, Luxury Travel on a Budget, One Mile At A Time, Tjoolaard en Airline Reporter. Mogelijke nieuwe ervaringen voor mijn blog haal ik echter nooit bij anderen, daarvoor laat ik mijn gedachten liever de vrije loop.”

Svens eigen favorieten
“Op nummer één staat Would you care for some scones, Sir? Zo Brits als het maar kan zijn. Ook The Chernobyl & Pripyat Tour ligt me na aan het hart. In die post zijn heel wat bloed, zweet en tranen gekropen, en een hele fles Whisky (lacht). Natuurlijk is de lijst niet compleet zonder How to piss off a Belgian, dat artikel is een echt ‘lees’cijferkanon gebleken.”

Succesvolle posts
“Vooral de posts die over luchtvaartmaatschappijen gaan kennen succes, travel in First Class in het bijzonder. Ook op Instagram werpt dit meteen ‘zijn vruchten af.’ Het zet mensen aan tot dromen natuurlijk. Bij Lufthansa is het zelfs mogelijk om een apart ‘bed’ naast je zitje te hebben. Daar kan je dan gewoon even inrollen na die paar flessen, euhm glazen champagne. (lacht) Maar de echte topper? Dat is natuurlijk How to piss off a Belgian, geschreven in een mum van tijd met enige humor en ironie. Die post werd veelvuldig gedeeld via allerlei kanalen en zorgde voor best ever view op 1 dag van 23.365 views! Over vier dagen werd dit dan bijna 57.000 views en meer dan 8.000 keer gedeeld op Facebook. Te gek voor woorden!”

Blogfrequentie
“Gemiddeld haal ik één post om de 10 dagen denk ik. Meer posten hoeft niet echt voor mij want er kruipt ook nog heel wat tijd in al die reisjes (plannen), sporten en werken. Momenteel heb ik wel een kleine ‘achterstand’ opgebouwd en om die zo snel mogelijk weg te werken, zal ik nu misschien iets frequenter moeten posten.”

Life-saving tip
“Helemaal bovenaan de perfecte restaurantlijst torent Waterkloof, in de buurt van Kaapstad. Bediening, uitzicht, ligging, interieur, frisse wijntjes, prijs-kwaliteit en het verrukkelijke degustatiemenu zijn onklopbaar. En laat dat nou net het topic zijn van m’n volgende post. (lacht) Wie iets dichter bij huis wil tafelen kan dat in La Ricotta in Porto. En nog dichterbij is De Tuinkamer in Beerzel een aanrader. Is dat nog te ver, kijk dan op Pizza.be.” (lacht)

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Kopieer niet! Doe je eigen ding en wees eerlijk. Als je schrijft over de vijf beste restaurants van Brussel, zorg dan ook dat je er tenminste geweest bent.”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Ben je vrijgezel?”

En ben je dat?
“…”

Ine D’hoe