Mrs K: “Bloggen is meer dan even een foto maken!”

209

6 MAART 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Op deze zonnige, maartse donderdag doen we dat met Kim (35) die bij Absolutely Mrs K absoluut haar ding doet!

Wij houden van Mrs K voor de eerlijke – en heerlijk lange – artikels, de leuke foto’s en prettig gestoorde outfits (mogen we ook de knappe lay-out vermelden?). En de tips natuurlijk, want Kim heeft oog voor all things hippedy-hip. Kom maar op met die stadsavonturen!

Beginnen bloggen
“Mijn blog is eigenlijk een soort online spiegel, een platform om te experimenteren met mijn eigen outfits. Mijn liefde voor fashion was de voornaamste reden om ermee te beginnen. Ik sta niet graag op de foto, maar die modemicrobe overhaalt me telkens weer.”

Volhouden
“Volhouden is soms moeilijk, net omdat bloggen zo intensief is. Ik neem elke foto zelf, ieder beeld moet bewerkt worden en verdient een eigen artikel. Zo ben je algauw een avondje zoet met één post. Maar omdat ik telkens opnieuw nieuwe hotspots ontdek of nieuwe producten probeer, blijft het boeiend en dat wil ik delen met de wereld.”

Inspiratie
“Op mijn blog staat dat ‘everything alive’ mij inspireert, en dat is ook zo! Verder zijn winkels mijn muses en steden mijn stimuli.”

Daily reads
“Ik kijk vooral uit naar posts van zogenaamde niche bloggers, met een uitgesproken stijl of identiteit. Nicolette Mason en de zussen Beckerman zijn favorieten. Le Blog de Betty vervolledigt de top drie, vooral omdat ik telkens opnieuw naar haar fenomenale foto’s wil kijken!”

Kims eigen favorieten
“Alle artikels over city-tipping, fashion, beauty zijn mijn ding!”

Succesvolle posts
“Eerlijk? Ik hou me bitter weinig bezig met de stats. Ik schrijf gewoon waar ik zin in heb en hou verder geen rekening met de cijfers. Statistieken leiden je af van wat je te vertellen hebt, vind ik.”

Blogfrequentie
“Ik post zo’n tweemaal per week. Natuurlijk zou ik wel meer willen schrijven, maar het is zo intensief dat er simpelweg geen tijd voor is.”

Life-saving tip
Isabelle Bajart en ICON zijn twee Brusselse shops waar ik bij zweer. Ik heb heel veel favoriete winkels, maar deze twee steken toch hun hoofd boven het maaiveld, volgens mij. Isabelle Bajart is een tweedehandswinkel waar je echte designer stukken op de kop kan tikken. Zo heb ik onlangs een Céline vest gekocht voor €40. Vaak zijn vintage designer pieces ongelooflijk duur, maar niet bij Isablle Bajart. ICON is dan weer de allerleukste winkel ter wereld. Je wordt er vriendelijk ontvangen, de collecties zijn adembenemend en elk detail van de omgeving is gewoon perfect.

Op beautyvlak ben ik helemaal gewonnen voor de real techniques expert face brush. Dat is dé make-upborstel om foundation mee aan te brengen, je zag er nog nooit zo flawless uit! Jammer genoeg is hij niet te koop in België maar via Boots kan je hem bestellen.”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Dat is een moeilijke! Zolang je jezelf blijft en bereid bent om te knokken, moet het wel lukken. Het is ongelooflijk hard werken en de lat ligt zeer hoog. Bloggen is meer dan zomaar snel even een foto maken, het plaatje moet helemaal kloppen. Jammer genoeg is de bloggermarkt al verzadigd, dus probeer te ontdekken waar jij écht goed in bent: schrijven, foto’s, outfits … Blijf ook trouw aan jezelf, als je een product aangeboden krijgt dat helemaal niet bij je (fashion)persoonlijkheid past, weiger het dan. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is eerlijk tegenover jezelf én je lezers en dat is het belangrijkst!”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Ik heb het gevoel dat ik al meer dan genoeg gebabbeld heb!” (lacht)

Ine D’hoe