Kies je ook keer op keer voor dezelfde kledingstukken? Helaas blijft je andere kleding dan ergens achteraan in de kast liggen. Wanneer je ze dan toch terug bovenhaalt, dan ruiken ze wellicht muf en kan je ze niet meteen aan. Met deze tips maak jij voorgoed komaf met die muffe geur!

Kleren die je lange tijd niet draagt, krijgen een muffe geur. Misschien doet het je denken aan de geur van een oude mantel van je oma of opa of van vintage kleren en geeft je het een nostalgisch gevoel of … misschien heb je toch liever kleren die niet muf ruiken! Enkele tips om muffe geuren te verbannen.

1. Geurzakje

Om extra wasbeurten te vermijden, is het eerst en vooral belangrijk dat er een frisse geur in je kleerkast hangt. Jouw muffe kleren zorgen er op den duur voor dat ook jouw kleerkast een muffe geur krijgt. Een mogelijke oplossing is een geurzakje of een washandje met een stuk zeep erin in jouw kleerkast te voorzien.

Neem bij de lenteschoonmaak ook van de eerste keer jouw kleerkast mee (zo weten we direct welke stuks we nog moeten bijkopen) en maak jouw kleerkast schoon met een vochtig doekje. Zo ruikt die ook meteen frisser!

2. Geen droger

Hoe graag je waarschijnlijk ook je kleren rechtstreeks van de wasmachine in de droger gooit, doe het niet. Gebruik de droger bij voorkeur enkel voor handdoeken en lakens, want door gebruik te maken van de droger slijten je kleren sneller. Het best hang je natte kleren direct open aan de waslijn (en ook het liefst buiten).

3. Witte azijn en zuiveringszout

Natuurlijk is het beter te voorkomen dan te genezen, maar als het al zover is, dan kan je muffe geuren uit jouw kleren halen door simpel een paar huishoudelijke producten te gebruiken. Laat de kleren eerst inweken met water en een kopje azijn of wat zuiveringszout en stop ze daarna in de wasmachine.

4. Onderhoud jouw wasmachine

Vaak kan vuilophoping of schimmel in jouw wasmachine ook de oorzaak zijn van een slechte geur in jouw kleren. Onderhoud je wasmachine dus goed! Dit kan je doen door bijvoorbeeld jouw wasmachine te laten reinigen met de zelfreinigingsmodus, als je een nieuwer model hebt.

5. Niet te veel kleren

Het is misschien een logische tip, maar een overvolle kleerkast is niet bevorderlijk voor frisse kleren. Hoe minder kleren, hoe meer ‘beweging’ er is en hoe vaker jouw kleren ook gewassen worden.

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: Getty Images