Snel en lekker: mug cake met chocolade

1126

27 FEBRUARI 2014 | Cupcakes zijn zó 2013! Daarom stel ik je graag voor aan de nieuwste trend in cakejesland: de mug cake. Jawel, de cake in een mok. Na tien minuten bakplezier kun je al genieten van je verse gebakje. Solo zorgde voor enkele recepten en dit is er eentje met chocolade.

Dit heb je nodig voor 1 mug cake met chocolade:
40 g donkere chocolade
– 2 ½ el Solo
– 2 el kristalsuiker
– 2 el zelfrijzende bloem
– 1 ei

Zo maak je het:
– Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok.
– Voeg de boter toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W.
– Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.
– Voeg de suiker toe en daarna de bloem. Roer na het toevoegen van elk ingrediënt goed door met een vork.
– Voeg het ei toe en meng krachtig tot je een mooi glad deeg krijgt.
– Bak de mok met inhoud 1 minuut in de magnetron op 750 W.
– Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar.  Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer.
– Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem serveert.

Tip: je kan er ook nog stukjes walnoot, pecannoot of pistachenoot aan toevoegen. Op de website van Solo vind je ook nog enkele andere mug-cakereceptjes die zeker het proberen waard zijn.

Smakelijk!

Marlies Strubbe