Geen idee hoe het met jou gesteld is, maar zelf lijken we wel bedolven onder de muggenbeten! Waarom de muggen ons een smakelijk hapje vinden, kun je hier ontdekken, en wat je zoal kunt doen om die vervelende insecten op afstand te houden, lees je hieronder.

1. Draag kleren in lichte kleuren

 

Muggen zijn het meest actief tijdens zonsopgang en -ondergang. Muggen zullen ook vlugger donkere kleuren waarnemen, omdat ze hiervan het silhouet beter kunnen waarnemen. Dus: kledij in lichte kleuren maakt je quasi onzichtbaar voor de kleine vampiertjes.

2. Omring jezelf met lavendel

 

Lavendel staat erom bekend dat het muggen, motten en vliegen afweert. Reden genoeg vinden wij om je tuin en terras vol te zetten met deze mooie planten. Ook lavendelolie op de huid aanbrengen kan helpen, al was het maar omdat je zo je natuurlijke lichaamsgeur verdoezelt (en daar zijn muggen dol op).

3. Eet meer knoflook

 

Ook knoflook eten zorgt ervoor dat je natuurlijke lichaamsgeur gemaskeerd wordt; na het eten wordt de geur ervan via je poriën vrijgegeven. Wel voorzichtig zijn en niet overdrijven, bedoeling is muggen weg te jagen, niet je vrienden en familie.

4. Waai ze weg

 

Water trekt muggen aan, wind drijft ze weg. Muggen houden zelfs niet van een licht briesje! Haal dus die ventilator boven en waai je ongenode gasten gewoon weg.

5. Ga voor lang

 

Muggen kunnen niet steken door de (meeste) stoffen, dus lange broeken of rokken en shirts met lange mouwen zorgt er al voor dat ze minder huid hebben om uit te kiezen. Draag je niet graag iets met lange mouwen op warme dagen? Hou dan een grote sjaal bij de hand die je over je schouders kunt leggen wanneer je denkt dat er muggen in de buurt zijn, alle beetjes helpen.

Zelf nog ideeën en middeltjes om muggen af te weren? Laat het ons weten!