Ook zoveel last van muggenbeten? En je vraagt je af waarom je zelf wel een magneet lijkt voor die vervelende insecten terwijl ze voor je partner nauwelijks interesse hebben? Volgens de wetenschap voelen muggen zich vooral aangetrokken tot 4 types van mensen. Herken je jezelf hierin?

1. Zwangere vrouwen

Zwanger vrouwen worden dubbel zoveel gebeten door muggen dan vrouwen die niet zwanger zijn. De reden? Zwangere vrouwen ademen meer koolstofdioxide uit, en dat vinden muggen heerlijk.

Hetzelfde geldt overigens voor dikkere en grote mensen; hun metabolisme ligt hoger, waardoor ze meer koolstofdioxide uitademen.

Weet dat muggen koolstofdioxide kunnen detecteren vanop 50 meter afstand!

2. Sportieve/actieve mensen

Behalve koolstofdioxide worden muggen aangetrokken door de geur van melkzuur, en dat is precies wat vrijkomt wanneer je aan sport doet. Vandaar dat je tijdens een rondje joggen door het park getrakteerd wordt op extra muggenbeten.

3. Liefhebbers van een glaasje bier of wijn

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat en aangezien muggen echt niet kunnen weerstaan aan warmte én zweet, vinden de insecten jou onweerstaanbaar.

4. Mensen met bloedgroep O

Volgens een studie hebben mensen met bloedgroep O zo’n 83 procent meer kans om gebeten te worden. Mensen met type A hebben het laagste risico.

Weet ten slotte nog dat je, ook als je niet tot deze 4 types van mensen behoort, nog steeds muggenbeten kunt krijgen. Als je bijvoorbeeld naast iemand zit die een echte muggenmagneet is, maak je vanwege de nabijheid meteen deel uit van de feestdis voor muggen. Social distance dus, maar dan om muggenbeten te vermijden.

Wil je verder nog weten wat je kunt doen om muggen op afstand te houden?  Dat kun je hier lezen.

(Foto’s getty)