Hou jij van muziek, kunst en mode? Dan is Cirque Magnifique echt iets voor jou. De collectie is een samenwerking tussen kunstenaar Johan Dekens en Collectif d’Anvers en bestaat alleen uit unieke stukken. Een musthave voor iedere artistieke fashionista!

Antwerpen is en blijft de grootste modestad van België. En nu is het fashionwalhalla een gloednieuwe samenwerking rijker. Creatieve duizendpoot Johan Dekens en Nathalie Van Lijsebettens van Collectif d’Anvers sloegen de handen in elkaar en creëerden een kunstzinnige en muzikale collectie, genaamd Cirque Magnifique.

Clutch
De collectie is een samensmelting van muziek, kunst en mode en is vanaf 3 juni te koop.

Wat mogen we verwachten? Een schitterende collectie accessoires: schoudertassen, clutches, boots, armbanden en sjaals. Elk stuk is gebaseerd op een action painting van Johan en op maat gemaakt door Nathalie. Bovendien bestaat de lijn enkel uit unieke stukken. Niemand zal dus met dezelfde tas of sjaal rondlopen.

Het verhaal achter Cirque Magnifique

Het idee is ontstaan uit een samensmelting van Johan’s drie grootste passies: muziek, schilderen en mode. Johan maakte de action paintings op muziek waarin telkens een vrouw de hoofdrol speelt. Tijdens een nummer liet hij zijn creatieve geest de vrije loop. Het resultaat was telkens een schilderij dat geïnspireerd is op die vrouwelijke hoofdrolspeelster uit datzelfde nummer.

Shopper
Een shopper (of een LP) met een pistool. Gebaseerd op het nummer ‘Bang Bang’ van Nancy Sinatra?

Van elk schilderij werd er één passend accessoire gecreëerd en om het muzikale karakter van de collectie in de verf te zetten, zijn de namen van de accessoires gebaseerd op de muziekwereld. Zo heet de shopper een LP, de clutch een cassette, de armbanden bands en de boots roadies.

Maar lang niet elk werk van Johan werd omgetoverd tot mode-item. Naast de accessoires, maakt ook een serie schilderijen deel uit van het Cirque Magnifique-project. Zo portretteerde hij o.a. Coco Chanel, de Antwerpse Zes, Iris Apfel en een hele reeks andere inspirerende personen uit de mode-, kunst- en muziekwereld.

Praktisch: De collectie is vanaf 3 juni te verkrijgen via de website en de Cirque Magnifique shop (Oudaan 15 in Antwerpen). Prijzen variëren van 95 euro tot 1500 euro.