4 ideeën voor een muzikaal communiefeest

84
Muzikaal communiefeest

Muziek enkel voor trouwfeesten en verjaardagen? Natuurlijk niet! Waarom de beentjes niet losgooien op een communiefeest? Met deze 4 muzikale ideeën maak je er een swingende bende van. Music maestro!

1. Hey mister DJ

Een professionele dj kent de magische trucjes om de sfeer in no time naar ongekende hoogtes te stuwen. Maar hoe vermijd je dat het feestgezelschap tóch oogrollend op zijn stoel blijft zitten? Door de juiste dj te kiezen. Een dj met bakken ervaring in trouwfeesten die Les Lacs du Connemara al honderden keren op de draaitafel heeft gegooid, is niet wat je zoekt. Contacteer meerdere dj’s en vraag naar hun specialisatie. Vraag welke muziek zij zouden draaien op een communiefeest. Zo weet je meteen of er een match is. De Marie-Louise of snoeiharde techno kan bij sommige kinderen in de smaak vallen, al zullen de meesten toch liever Taylor Swift horen. Maar, mister dj, wat kost dat? De meeste dj’s rekenen een uurtarief. Bekendheid en populariteit drijven de prijzen omhoog. Het spreekt voor zich dat Regi een iets hoger tarief vraagt dan je buurman in bijberoep aan de draaitafels staat. Moet de dj zelf zijn apparatuur meebrengen, of voorzie jij alles? Worden er vervoerskosten aangerekend? Het heeft allemaal een invloed op de prijs. Vraag een totaalofferte, zo sta je achteraf niet voor verrassingen.

Het is een kinderfeest, dus eigenlijk staan de kinderen in the picture. Wil je het feest helemaal op hen afstemmen? Huur dan een kinder-dj. Zij zijn gespecialiseerd in de deuntjes die kinderen van nu het leukst vinden. Kinderen baas, ook al hou jij niet van K3. Sorry.

2. From Japan with love: karaoke

200 jaar geleden had men in Japan waarschijnlijk nooit gedacht dat het traditionele ‘diner met muzikale begeleiding’ ooit zou uitmonden in… karaoke: het favoriete tijdverdrijf van de ogenschijnlijk introverte en ingetogen Japanner. Wanneer je door je Japanse zakenrelatie uitgenodigd wordt voor een dronken avondje karaoke is beleefd weigeren een absolute no-go. Je moet meedoen maar je mag je niet belachelijk maken. Balanceren dus. Gelukkig zijn de regels voor karaoke in België minder strikt. Omdat karaoke altijd met een autocue is, is het eigenlijk pas geschikt voor kindjes die al goed kunnen lezen (+/- 10 jaar). Tenzij je Let It Go draait, dat kwelen ze sowieso vanbuiten mee. Voor ongeveer 100 euro huur je al een eenvoudige karaokeset. Voor eentje met alles erop en eraan betaal je zo’n 200 euro. Mits wat handigheid kan je zelf een set maken met een laptop, boxen, een tv (om de teksten te tonen) en microfoons.

3. Live melodieën

Niks is zo sfeervol als een liveband. Het warme hout, de opgeblonken trompetten, de trillende snaren, … Instant charme. Huur een coverband en breng ABBA of The Beatles terug tot leven, waan je in het Parijs van de roaring twenties met een jazzband of ga voor zwoele soul. Of waarom geen opzwepende Latijns-Amerikaanse muzieknoten op je feest? Laat je communicant verschillende dingen horen en laat hem/haar beslissen. Het veto ligt bij je feestbeest! Een band huren is de duurste optie, maar brengt je feest helemaal tot leven. Misschien ken je wel een band die voor een vriendenprijs optreedt, in ruil voor wat PR?

4. Open podium

Klaar om het hele land af te bellen, op zoek naar muziekprofessionals? Stop! Kijk eerst even rond je. Hoe zit het eigenlijk met die vioollessen van je nichtje? Bestaat het coverbandje van je schoonbroer nog? Misschien heeft je tante een verleden als operazangeres? Als je muzikale talenten in de familie hebt, organiseer dan een open podium. Iedereen die zin heeft springt erop en brengt zijn act. Budgetvriendelijk én leuk voor iedereen!

 

Tekst: Anouk Mouton / Foto’s: Unsplash