Elfi De Bruyn: “Nail art is de nieuwe cupcaketrend”

144

30 OKTOBER 2013 ǀ Ik beken, ik ben verslaafd aan nail art. Naakte nagels vind ik not done en thuis staan zo’n zeventig flesjes nagellak dag en nacht paraat. Om maar te zeggen: het boek Happy Nails is mij op het lijf (en de nagels) geschreven. Ik moest dus wel auteur (en mijn nieuwe idool) Elfi De Bruyn spreken. Een uur kletsen later heb ik een interview (zie hieronder) en een Best Friend Forever (zie Facebook).

Elfi, welk nail-artontwerp heb je vandaag op je nagels?
Aangezien ik gisteren mijn boek aan de pers heb voorgesteld, droeg ik voor de gelegenheid een gouden kleedje, dus heb ik wat geprobeerd om mijn nail art daarop af te stellen. M’n nagels waren bordeaux gelakt, met een accentnagel in luipaardmotief, afgewerkt met goud en zwart.

Ah, dat ontwerp zag ik ook in je boek. Heel chique! Waarom heb je eigenlijk een boek over nail art geschreven?
Ik wilde al van mijn achttiende een boek schrijven, maar wist nooit echt over wat. Ik ben dan beginnen nadenken over wat nu eigenlijk echt mijn passie is en zo kwam ik bij nail art uit. Nu was het eigenlijk ook het ideale moment omdat ik al een tijdje via social media heel veel vragen krijg over mijn ‘kunstwerkjes’.

Je wil met je boek dus een nagelrevolutie starten?
Nail art is volgens mij de nieuwe cupcaketrend.  De markt begint er zich ook naar te richten, dus wordt het ook veel toegankelijker voor iedereen. Ik wil gewoon tonen aan de wereld dat nail art superleuk is en eigenlijk echt niet moeilijk.

Kan je jezelf een specialist noemen? Heb je een opleiding gevolgd?
Ik heb wel een opleiding gelnagels gevolgd, waar ik voornamelijk de basistechnieken geleerd heb, maar qua creativiteit heeft dat me niet zoveel bijgebracht. Snoepjes, diamantjes, felle kleurtjes zijn meer mijn ding, dus ben ik dan maar beginnen experimenteren.

Wat heeft de beginnende nail-artartiest(e) volgens jou nodig?
Heel belangrijk is een goeie base coat en top coat. Je basis moet immers goed zijn, zodat de rest goed tot zijn recht kan komen. Zwarte en witte nagellak komen altijd van pas en zijn daarom ook erg belangrijk! Als laatste is toch wel een dotting tool onmisbaar, het is immers je werktuig om je nail art mee te creëren.

Waar haal jij je inspiratie?
Ik kijk eigenlijk voornamelijk naar de seizoenen en thema’s zoals bijvoorbeeld Halloween of Kerstmis en probeer mijn nail art daarop af te stemmen. Maar ook ga ik af en toe eens kijken op het internet en als ik toffe ontwerpen zie dan probeer ik ze eens uit. Ik zal er wel altijd een persoonlijke toets aan geven.

Waarom zouden mensen aan nail art moeten doen volgens jou?
Om er vrolijk van te worden! Het is ook een uitdaging voor jezelf om eens iets te proberen waar je eigenlijk van denkt dat je het niet zal kunnen. Achteraf zal de voldoening des te groter zijn!

Welke ultieme nail-arttip kan je aan onze lezers meegeven?
Neem nagels lakken niet te serieus. Probeer eens iets origineels te doen. Vorige week had ik eens zelfgemaakte stickertjes van spek en eieren op mijn nagels gezet. Think outside the box. Niet meteen denken dat je het niet kan. Oefening baart kunst.

Mogen we in de toekomst een lijn van eigen nagelproducten verwachten?
Dat zou nog een droom zijn die uitkomt. Het boek was droom één, en ik heb gisteren ook nog eens het nieuws te horen gekregen dat mijn boek ook internationaal zal worden uitgegeven. (enthousiast) Het is allemaal zo spannend! Ik moet het allemaal nog wat beseffen. Hopelijk is dit nog maar het begin!

 3D Happy nails

Happy Nails (Lannoo) is nu te koop in boekhandels, dus haal snel je exemplaar in huis!
Je kan Elfi en haar nagels ook volgen op haar happy blog Glam At Hart.

Eline Denys