Op het Canarische eiland is de natuur overweldigend mooi en de stilte kan je er als het ware horen. De uitzonderlijke natuurpracht is ook de UNESCO opgevallen want La Palma kreeg het label van World Biosphere Reserve. Dat gebeurde reeds in 2002 en de 19 erkende natuurreservaten beslaan 35 % van de oppervlakte van het eiland. Het landschap oogt spectaculair, met zwarte zandstranden, grillige lavagesteenten en eeuwenoude kraters die de vulkanische activiteit verraden.

Het is in dit unieke decor dat je op jouw manier en in jouw tempo de natuur intrekt en bewondert. Dat kan ofwel rustig, recreatief langs ongelofelijk mooie wandelpaden, ofwel als een uitdaging, tot hoog op de kraterwanden of op de klippen langs de oceaan.

1. Salinas de Fuencaliente

Bekend bij wetenschappers voor het nesten van trekvogels maar ook jij kan hier heel wat komen ontdekken. Het contrast tussen de witte zoutvlaktes, zwarte gestolde lava en het intens blauw van de Atlantische Oceaan vormen een uniek spel van contrasten. Het is de ideale plek om de zonsondergangen en de heldere sterrenhemel van La Palma te bewonderen.

2. La Caldera de Taburiente Nationaal Park

Hier bewonder je het landschap vanop het uitzichtpunt Los Brecitos en word je helemaal stil bij het zien van de Cascade de Colores, een spectaculair spel van water dat door het zonlicht in kleuren wordt gezet. In dit park kan je ook de Kloof Der Doodsangst bewandelen, een uur stijl naar beneden. Nadien beloon je jezelf met een verfrissende duik in de rivier.

3. Teneguia Volcanos Natural Monument

Je staat er als aan de grond genageld bij het zien van het bizarre landschap dat werd gevormd door vulkaanuitbarstingen in 1671 en 1971. Zij die de uitdaging aangaan en helemaal tot boven wandelen worden beloond met een prachtig uitzicht over de oceaan.

4. Nieves Natural Park

Het Nieves Natural Park is een paradijs voor liefhebbers van vogels en planten, avontuurlijk voor klimmers, met spannende afdalingen in een bosrijke omgeving. Een uitstekende omgeving voor de wandelaar die niet bang is van een uitdaging.

5. Het Cumbre Vieja Natuurpark

Hier kom je helemaal tot rust. Perfect voor wandelliefhebbers die graag afwisseling hebben tijdens hun hike, door bossen en over lavavelden, en voor zij die houden van kamperen midden de overweldigende natuur van La Palma.