Leven om te werken, werken om te leven… Werk is een deel van ons leven. Je staat op, vertrekt naar het werk en dit elke dag opnieuw. Doe je je job (nog) wel graag? Interessant om hier eens bij stil te staan. De volgende 5 puntjes kunnen een teken zijn dat je misschien toch beter iets nieuws zoekt.

 

1. Je hebt ‘s morgens nooit zin om uit bed te komen
Ok, je bent misschien geen ochtendmens, maar als je in bed al de kriebels krijgt als je nog maar denkt aan je werk, dan voel je je misschien toch niet meer zo goed bij je job.

2. Je meldt je ziek, terwijl je niet ziek bent
Je had nooit gedacht dat je het ooit zou doen, maar je hebt wel eens een ziekte verzonnen om maar niet te moeten gaan werken.

3. You’ve got the blues, vooral op zondag
Op zondag, na 16u, begint het meestal: het besef dat je nog maar een paar uur verwijderd bent van die maandag en dus die nieuwe vreselijke werkweek. Je weekendgevoel is op slag verdwenen.

4. Je vindt de off-knop niet meer
Je denkt altijd en overal aan je werk, zelfs in het weekend of op feestjes. Aan dingen die je moet doen, dingen die je vergeten bent… Je kan ook alleen maar negatief denken over je job en focust alleen maar op wat niet goed gaat.

5. Heel snel geïrriteerd
Of het nu een collega is die iets vraagt, je chef die voortdurend aan het telefoneren is, of de printer die niet goed werkt, alles werkt je op de zenuwen.
05372d8734bcfb24dc5c13da5cdb4c0e