De perfecte combinatie: tijdens de winter urenlang je favoriete serie op Netflix bekijken en in de lente/zomer vliegtickets boeken om de bestemmingen live te bezoeken die je al die avonden lang gezien hebt. Dit zijn de populairste Netflix series en bijhorende bestemmingen van dit moment.

Narcos

Voor wie het niet kent: Narcos is een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellínkartel.

De serie werd onder andere dus opgenomen in Escobar’s geboortestad Medellín, maar ook in Bogotá, Cali en Cartagena.

Fun Fact: sinds de serie zo populair geworden is, ondervond CheapTickets een verkoop van vliegtickets naar Colombia met 22%.

Medellin

Zien: De Barrio Pablo Escobar – oftwel de regio waar Escobar vooral actief was.

Stranger Things

Ook enorm populair: de sciencefiction-horrorserie Stranger Things waarin de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze verdwijnt in het fictionele stadje Hawkins in Indiana.

De meeste scènes werden echter opgenomen in Atlanta, Georgia, omdat de bedenkers hier opgroeiden en veel herinneringen hebben.

Atlanta, Georgia

Zien: het Hawkins National Laboratory – In dit geheime lab gebeurt best veel doorheen de serie. In het echte leven was dit een tijdje een deel van de Universiteit van Emory.

The Walking Dead

Ook The Walking Dead werd gedeeltelijk opgenomen in Atlanta, dus meteen 2 vliegen in 1 klap als je naast Stranger Things deze ook volgt. Hoofdpersoon is Rick Grimes, die uit een coma ontwaakt en ontdekt dat de wereld is overgenomen door zombies. Hij wordt verenigd met zijn familie en vormt samen met andere overlevers een groep, waarvan hij de leider is.

Zien: het overleverskamp – Bellwood Quarry, waar we voor het eerst de groep overlevers te zien. Adres: Lois Street Northwest, Atlanta, GA 30318.

It’s Always Sunny in Philadelphia

Deze komische serie is intussen al aan het 12de seizoen bezig (en 13de en 14de werden al aangekondigd!).

De serie volgt “The Gang”, een groep van 5 verdorven underachievers. Ze runnen de vervallen Paddy’s Pub, een Ierse bar in South Philadelphia. Ironisch genoeg, zijn de buitenshots gefilmd in Los Angeles!
Één van Philadelphia’s meest bekende plaatsen is het 30th Street Station van het filmpje met de openingscredits. Ga jij ontdekken of de zon er echt altijd schijnt?

Outlander

Dichter bij huis, in Schotland onder andere namelijk, werd deze dramaserie opgenomen die gaat over verpleegster Claire Randall die tijdreist naar het Schotland van de 18de eeuw en daar de Highland strijder Jamie Fraser ontmoet.

Verband met de serie of niet: de verkoop van de vliegtickets richting Schotland steeg met meer dan 200%! Zoekt er nog iemand een Highlander?

Zien: dit kleine kasteel is Jamie’s huis (Lallybroch) in de serie, maar in realiteit is het Midhope Castle, een 16de eeuws torenkasteel vlakbij Edinburgh.

The Crown

Nog steeds dicht bij huis: deze Britse dramaserie over het Koningshuis onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

Naast verschillende locaties in Londen zoals Lancaster House en Ely Cathedral werd er ook gefilmd in Kaapstad.

Zien: Ely Cathedral was de vervanger voor Westminster Abbey – waar de Koningin trouwde en gekroond werd:

Tip: voor liefhebbers die ook Downton Abbey kijken, combineer Londen met een bezoek aan het kasteel waar Downtown Abbey is opgenomen. Dit heet Highclere Castle, wat ligt in het gelijknamige plaatsje Highclere. Het kasteel is te bezoeken en ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Londen:

Sense8

Ok, deze moest erbij! In Sense8 maken we kennis met 8 totaal verschillende personen uit alle wereldhoeken die op telepathische wijze met elkaar verbonden zijn en met elkaar kunnen spreken, elkaars emoties voelen, elkaars taal spreken en elkaars talenten gebruiken.

Doordat de personages zo divers zijn, nemen ze niet alleen elkaar, maar ook jou als kijker door hun wereld. Je gaat letterlijk van een grauwe stad als Chicago naar een kleurrijke bruiloft in India, om vervolgens via het warme Mexico naar de talloze bergen op IJsland te gaan.

Opvallend: in seizoen 1 werd er in 9 steden gefilmd en in seizoen 2 zelfs in 16!
De lijst van filmlocaties bij Sense8 is dus erg lang! Wil je ze volledig zien? Check ze hier.

 

Bron: CheapTickets.be