Zocht je nog een ‘andere’ citytripbestemming waar je lekker de stad kunt induiken én waar je jezelf helemaal kunt onderdompelen in de kerst- en eindejaarssfeer? Onze tip: het Engelse Newcastle! De stad is bijzonder sfeervol, anders en verrassend, en toch makkelijk bereikbaar. Waar wacht je nog op?

 

newcaslte

Kerstmarkten in overvloed

Kerstmis in Newcastle? Zeker weten! Van 2 tot 6 december vind je er een kerstmarkt met tientallen stalletjes waarin de meest uiteenlopende producten worden verkocht: mutsen en truien, kerstcakes, streekbieren, keramiek en handgemaakte juwelen. Op zaterdag 5 december wordt de kerstmarkt bovendien uitgebreid met een Farmers Market, denk: proeven van de lekkerste delicatessen uit eigen streek.

Nog meer marktsfeer kun je proeven tijdens Medieval Christmas ’15 in het kasteel van Newcastle waar je nog nog meer artisanale producten vindt die aardig van pas zullen komen voor verrassende cadeautjes onder de kerstboom.

Een ‘kerst-pak’ evenementen

Behalve de markten zijn er natuurlijk nog tal van andere redenen te gaan citytrippen in Newcastle: de kerstagenda staat er bol van de aantrekkelijke evenementen, ook in de theaterzalen. Er is bijvoorbeeld de niet te missen Christmas Show, The Magical Pantomime Adventure, een voorstelling boordevol Britse humor  (24 november tot 17 februari) en The Wizard of Oz (30 november tot 2 januari), waarbij de boeiende avonturen van Dorothy in  het magische Land van Oz op het podium tot leven komen. Op nog een andere scène in Newcastle wordt Up and Out Christmas Sprout opgevoerd, over de fantastische verhalen van de jonge William Russell Sprout.

Kers op de feesttaart wordt de New Year’s Eve Winter Carnival Parade die op 31 december met het nodige feestgedruis door de straten van Newcastle trekt, gevolgd door een spetterend vuurwerk.

In de aanloop naar het eindejaar zal ook de klassieke ijspiste niet ontbreken in Newcasle. Al vanaf 14 november kan het schaatsplezier beginnen, op Times Square, in het hart van de stad. De winterse pret kan makkelijk worden afgewisseld met het bezoek aan de vele historische bezienswaardigheden van Newcastle.

Hoe geraak je er?

Dankzij de luchtvaartmaatschappi BMI regional is Newcastle is aangenaam dichtbij. Vliegen met deze kleinere maatschappij heeft tal van voordelen: de luchtvaartmaatschappij vliegt met jets, moderne en comfortabele vliegtuigen op mensenmaat met maar 37 of 50 zitplaatsen. Je stapt supersnel op en van het vliegtuig en je kunt tot 30 minuten voor vertrek inchecken. Aan boord krijg je gratis snacks en dranken en je mag 20kg bagage meenemen. bmi regional staat alom bekend voor haar stiptheid. Het is de maatschappij met de beste stiptheidscijfers van Groot-Brittannië.