Nieuw caféconcept: betaal voor je tijd, niet voor je koffie

196

Van maandag 30 november tot en met zondag 13 december wordt de Antwerpse koffiebar Broer Bretel omgetoverd tot een ‘Slow Time Café by Rodania’. Quality time zal centraal staan in dit caféconcept en je betaalt er dan ook niet per consumptie, maar per gespendeerde minuut. Time is money dus!

Quality time

Het ‘Slow Time Café’ is een concept dat komt overgewaaid uit Berlijn en binnenkort dus voor het eerst voet aan wal zet op eigen bodem.

Broer Bretel coffeeIn dit nieuwe caféconcept van horlogemaker Rodania staat quality time voorop. In lijn met deze filosofie betaal je dan ook niet per consumptie, maar per minuut die je spendeert in het ‘Slow Time Café by Rodania’. Het principe is eenvoudig: bij het binnenkomen krijg je een kaartje met een timestamp en bij het buitenkomen klok je uit en reken je af.

Aanbod op maat

In tussentijd kan je er proeven van het uitgebreide koffie- en theeaanbod en ‘s ochtends ontbijten met granola. Met een uniek klokkendecor dat de geschiedenis van Rodania vertelt, krijgt niet alleen de kaart, maar ook het interieur een make-over tijdens deze take-over van koffiezaak Broer Bretel.

Centraal staat de nieuwe collectie van Rodania: zo zullen de horloges niet enkel te bewonderen vallen aan de polsen van het personeel, maar zal ook een selectie van het aanbod ter plekke verkocht worden. “Tijdens het koffie maken volg ik vaak de secondewijzer op mijn horloge om te weten hoe lang ik een bepaalde handeling moet doen. Deze samenwerking en het originele decor vormen dus een leuke knipoog naar mijn job als barista”, vertelt Broer Bretel-eigenaar Toon Craen.

Time is money

De betalingsmethode volgt dan wel letterlijk het ‘time is money’-principe, het idee achter dit ‘Slow Time Café by Rodania’ is echter net om te onthaasten en voluit te genieten van het moment. Met tal van activiteiten als een daytime launch party, slow coffee workshops en jamsessies op de planning, wil het café extra inzetten op leuke ontspanning en ontsnapping. Anderzijds wil het café ook z’n deuren openzetten voor wie op zoek is naar een inspirerende werkplek en kunnen deze flexwerkers gebruik maken van gratis Wi-Fi.

STC_AD_V2
Praktisch:
Je betaalt een inkomtarief van 3 euro, goed voor een uurtje zorgeloos vertoeven in het ‘Slow Time Café by Rodania’. Nadien wordt je 50 eurocent aangerekend per schijf van 10 minuten en voor 12 euro kan je er een halve dag (5 uur) blijven rondhangen.
Open van maandag 30 november tot en met zondag 13 december Broer Bretel, Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen

Ma, woe – vr van 8:30 tot 18:00 (dinsdag gesloten)
Za – zo van 10:30 tot 18:30