Nieuwe iconische fietsroutes: het mooiste van Vlaanderen per fiets

Dagje uit

Hoe doorkruis je Vlaanderen en geniet je volop van het landschap? Met de fiets natuurlijk! Via de negen gloednieuwe icoonfietsroutes beleef je het beste van wat Vlaanderen te bieden heeft. Helm op en trappen maar!

(Mieke Vercruijsse/ beeld StudioVision)

Maasroute (63 km)

Fietsen met de Maas als leidraad; dat biedt de Maasroute je aan. Je trapt langs een snoer van historische dorpjes, oude rivierarmen en eindeloze oevers. Hou ook eens halt op pittoreske plaatsen zoals het marktplein van Maaseik en Oud-Rekem, in 2008 verkozen tot het mooiste dorp van Vlaanderen.

Kustroute (85 km)

Volg de woeste golven terwijl de zon op je gezicht schijnt. Toer langs het strand met zicht op zee, fiets door duinen en bossen en verken de uitgestrekte, vlakke polderlandschappen. En ook een streepje kunst mag hier niet ontbreken: van street art in Oostende tot het kunstenfestival Beaufort.

Frontroute 14-18 (100 km)

De Frontroute 14-18 neemt je mee op sleeptouw door het vernielde en weer opgebouwde frontzonelandschap van de ‘Groote Oorlog’. Bunkers, loopgraven, bomkraters, ondergrondse tunnels en indrukwekkende militaire begraafplaatsen vormen het decor van je fietsroute.

Groene Gordelroute (126 km)

De groene rand rond Brussel geeft je kuiten weinig rust. Deze heuvelachtige streek biedt weidse vergezichten en indrukwekkende panorama’s waarin imposante kastelen, indrukwekkende vierkantshoeves en golvende akkers een prominente rol spelen. Geniet na een dagje fietsen van een welverdiende lambiek, geuze of kriek.

Schelderoute (181 km)

De Schelde ritst een paar van onze knapste kunststeden aan elkaar. Je ontdekt het Oudenaarde van schilder Adriaan Brouwer, maar je vindt evengoed kastelen in Laarne en Antwerpen of vissersdorpen op je route. Het water doorkruist nu en dan je route, waardoor veerdiensten ook tot jouw vervoersmiddel horen.

Kempenroute (203 km)

De Kempenroute wisselt bos af met heide en industrieel erfgoed en dat allemaal langs een oud kolenspoor. Je verlaat ook even de begane grond en fietst door de boomkruinen en waant je in de Sahara wanneer je in Kasterlee door de duinenrug trapt.

Kunststedenroute (332 km)

Fiets je de Kunststedenroute, dan passeer je Brussel, Leuven, Mechelen, Antwerpen, Gent, Brugge én Oostende. Niet mis, zeker niet als je weet dat dit alles gecombineerd wordt met mooie waterwegen en markante landschappen.

Heuvelroute (459 km)

Als de Groene Gordelroute nog niet voldoende was voor de kuiten, dan biedt de Heuvelroute je zeker dat tikkeltje extra. Trap in de fietssporen van de Flandriens en beklim de klassiekers zoals de Muur van Geraardsbergen, maar evengoed de heuvels rond Kortrijk en het immer op- en neergaande landschap van de Limburgse fruitboomgaarden. Deze route leidt je van Poperinge naar Voeren, of omgekeerd natuurlijk.

Vlaanderenroute (952 km)

Wil je van alles proeven? Dan is de Vlaanderenroute de beste optie. Je geniet er van de hoogtepunten uit alle Vlaamse windstreken. Van golvende akkers over iconische kunststeden en historische dorpen tot ’t zeetje.

www.vlaanderenmetdefiets.be

 

 

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen