Nieuwe job? Vijf tips om die eerste week te overleven.

150

Een nieuwe job, zo spannend! Zal het lukken? Wat moet je aandoen? Zullen die collega’s wel meevallen? Moet je lunch meedoen of niet? Voor al diegene die binnenkort een nieuwe job beginnen: vijf tips om die eerste dagen te overleven.

 

First Day

Zo word jij een topcollega!

1. Wees op tijd

Te laat komen op je eerste werkdag, horror. Vermijd hysterische huilbuien, hyperventilatie, stress en zweetplekken door op tijd (desnoods veel te vroeg) op te staan en (zo) rustig (mogelijk) op je nieuwe werkplek toe te komen. Miss Chill is your middle name. Of zo lijkt het toch.

2. Don’t overdress

Of underdress. Met een deftige jeans en een vestje kan je niets verkeerd doen. Draag vooral geen schoenen waar je onmogelijk mee kan wandelen of een te nauwe rok waar je nauwelijks trappen mee opkan. Vermijd dus vooral gênante situaties, je weet wel wat we bedoelen…

3. A woman well prepared…

Denk op voorhand even na wat je allemaal zal meenemen. Niet te veel en niet te weinig. Nootjes tegen de appelflauwte, tampons (want je weet maar nooit), deodorant, zakdoekjes, (klein) geld (voor een broodje), en een notaboekje voor al je vragen zijn maar een paar essentials.

4. Op de man af…

Blijf niet als een kasplantje aan je bureau zitten. Ga jezelf voorstellen aan je collega’s. Geef een hand en zeg je naam, daar doe je niets verkeerd mee. O ja, en glimlach een beetje, ook al ga je dood van de stress.

5. No Facebook

Probeer Facebook en Twitter de eerste dag toch wat te negeren. Ga niet opzichtig zitten Facebooken en probeer vooral niet te veel via je sociale media te ventileren.