Nighttripping

71

3 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips straight from Barcelona!

Even de beentjes losgooien op de dansvloer en cool doen in de hipste clubs van Barcelona, het hoort allemaal bij een bruisende citytrip.  Samen met de Vlaamse local Katrien Claus trekken we een nachtje door. Barcelona by night, here we come!

Katrien, in welke danceclubs van Barcelona gaat het er sizzling hot aan toe?
Er zijn verschillende dancings in Barcelona. Apolo bijvoorbeeld is een dancing met verschillende ruimtes en er is ook een concertzaal aanwezig waar optredens gegeven worden. BeCool is ook een hippe place-to-be. Sinds kort is er ook een nieuwe club: Ocaña, waar je ook een cocktailbar hebt en je kunt er ook iets eten. Alles in één dus. (lacht)

Zijn er bepaalde clubs of plaatsten die we beter vermijden?
Sowieso moet je overal goed opletten want overvallen en dergelijke kunnen overal gebeuren. In Barcelona zou ik gewoon aanraden om niet alleen of zelfs niet met twee – meisjes dan – in de kleine straatjes te lopen.

Is er een leeftijdsgrens bij het uitgaan?
Neen hoor, alles kan en alles mag! (lacht)

We zijn de hippe beats even beu en snakken naar authentiek vermaak. Welke zijn onze opties?
Flamenco lessen volgen! Dat kan je trouwens ook bij ons boeken. Ook Tarantos op Plaza Reial is echt het bezoeken waard. Het is er heel gezellig en er is een super leuke sfeer.

En hoe geraken we daar?
Je kunt bijna alle plekken te voet bereiken. Als dit niet zou gaan, rijden er nog steeds metro’s. Die brengen je echt o-ve-ral. Op vrijdag rijden de metro’s tot 2u en op zaterdag rijden ze de hele nacht door. Ook taxi’s zijn hier spotgoedkoop dus voor het geld moet je het zeker niet laten.

Zo. Onze Barcelona-week zit er op. Als je binnenkort gaat: Have a nice trip en laat weten hoe het was!