Hoewel we dol zijn op onze lipsticks en mascara’s hebben we niet altijd zin make-up te dragen. En waarom zouden we ook? Make-up is fun, maar een dagje zonder mag ook wel eens. En met enkele simpele trucjes komt iedereen weg met een natuurlijke look.

Creme in the morning

1. Verzorg je huid

Een goed verzorgde huid bepaalt je hele look. Puistjes, droge lijntjes, vlekjes of rimpeltjes… je kunt ze vermijden door ‘s morgens en ‘s avonds je huid goed te verzorgen en specifieke problemen aan te pakken.  Ook regelmatig een maskertje leggen, een peeling toepassen of een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste voor een grondige huidverzorging is een goed idee. Bescherm je huid ook altijd tegen de zon, zo voorkom je vroegtijdige veroudering en beschadigingen. Een mooie huid is een gezonde huid!

Vervang bij een natuurlijke look je gewone hydraterende crème voor een BB-crème: deze verzorgt, beschermt én camoufleert plekjes en oneffenheden. Ook een concealer of poeder om kleine vlekjes weg te werken kan wonderen doen.

2. Zoenklare lippen

Droge lippen met kloofjes of korstjes zijn niet alleen vervelend, het ziet er gewoon onaantrekkelijk uit. Verzorg je lippen met een aangepaste balsem om ze zacht (en klaar om te zoenen) te houden.

Finger kiss

3. Even naar de kapper

Een goed geknipt kapsel dat perfect bij jouw stijl en gezichtsvorm past is goud waard. Stel dat bezoekje aan de kapper niet langer uit en laat die droge puntjes wegknippen of slordige uitgroei bijverven. Je wil er natuurlijk mooi uitzien, niet onverzorgd.

4. Vergeet je wenkbrauwen niet

Natuurlijke en zelfs borstelige wenkbrauwen zijn helemaal in, maar dat wil niet zeggen dat je die verdwaalde haartjes op de neusbrug niet meer hoeft wel te halen. Laat je wenkbrauwen epileren volgens hun natuurlijke vorm (en zeker niet te fijn) en je ziet er fris, verzorgd en jonger uit. En nu we het toch over epileren hebben: pak indien nodig ook die (dons)haartjes op de bovenlip aan. Het is niet erg dat ze er zijn, maar het oogt gewoon meer verzorgd als deze er niét zijn.

5. Geloof dat je mooi bent (want dan ben je ook!)

Met of zonder make-up: je bent op je mooist als je straalt. In de eerste plaats heb je daarvoor zelfvertrouwen nodig. Ben je heel erg onzeker over hoe je eruit ziet, doe dan alsof: een open blik, de mensen recht aankijken met een glimlach, spontaan zijn… iedereen vind het heerlijk om zo iemand in de buurt te hebben, geen kat die erop zal letten dat je die dag geen make-up draag. Let ook op je algemene houding: ineengezakt achteroverleunen met het hoofd naar beneden is niet aantrekkelijk. Dus recht je rug, duw die kin omhoog en steek je borst vooruit. Doen alsof je zelfvertrouwen hebt (ook al ben je onzeker), kan helpen om je zelfbeeld een boost te geven. Probeer het maar.

6. Een beetje vals spelen mag wel

Tuurlijk hoef je niet alle make-up achterwege te laten op een make-uploze dag. Het gaat erom wat jij zélf wil. Een toefje gezichtspoeder, een laagje mascara, of vleugje lipgloss… soms kun je echt niet zonder dat ene hulpmiddeltje en daar is niets mis mee. Als een streepje eyeliner jou net dat extra beetje zelfvertrouwen geeft: go for it!.