Nog vlug in vorm voor het strand?

161

3 JULI 2013 | Wou je nog vlug dat buikje wegsporten vooraleer je jezelf op het strand moet prijsgeven? Vergeet het maar. De bikkelharde waarheid is dat je daar  al een een paar maanden geleden mee had moeten beginnen. Wat natuurlijk geen reden is om alsnog niet aan de slag te gaan. Bewegen is goed voor body & mind, dus waar wacht je nog op?

Naast het sporten in de sportclub zit ook het thuisfitnessen helemaal in de lift en daarom doken wij in het aanbod trendy fitnessdvd’s.  Snel resultaat gegarandeerd want alle zijn het HIITs (high intensity interval training), waarbij je intensieve oefeningen afwisselt met korte rustperiodes. Maar opgelet: de oefeningen zijn niet voor doetjes en kunnen behoorlijk zwaar zijn. En ook al gaat het om fitnessen in de eigen living, dan nog is een medische controle aan te raden vooraleer je aan de lessen begint.

1. Insanity workout

Zo’n 1000 kcal per sessie verbranden en op 60 dagen kunnen pronken met het lijf van een topsporter? Zet je schrap voor de meest uitdagende workout die je ooit volgde, deze workout heet niet zomaar ‘Insanity’, zelfs de meest fervente sportfreaks geven toe dat ze er een beetje schrik hebben. De workout is een interval fitnessprogramma waarbij je 6 dagen op 7 traint. Het internet staat bol van de addicts die trots hun voor- en na-foto’s tonen. Indrukwekkend.

Info www.beachbody.com

insanity60dayworkout-12

2. Piloxing

Dé fitnesshype uit Hollywood krijgt nu ook bij ons voet aan de grond. Piloxing is een mix tussen Pilates, boksen en dansen. Doe je het goed en kun je het volhouden, dan smelt jouw vetmassa als sneeuw voor de zon om plaats te ruimen voor gestroomlijnde spieren en een strak wasbordje.

Info www.piloxing.com

piloxing

3. De Spartacus Workout

De Spartacus Workout werd gelanceerd in 2010 door  Men’s Health en is nog steeds een absolute hype, ook omdat er regelmatig nieuwe versies van de workout verschijnen. Spartacus-acteur Liam McIntyre himself volgde het programma om voor zijn TV-rol van slapjanus in spierbundel te transformeren.  En als hij het kan, kan jij het ook.

Opmerkelijk: de Spartacus Workout werd ontwikkeld door…een vrouw! Rachel Cosgrove is een top-fitnessinstructrice  uit California en 70% van de deelnemers aan haar Spartacus-lessen zijn vrouwen. Girlpower, yes! Met de Spartacus workout verbrand je 40% meer vet dan met gewone aerobicoefeningen, je geraakt vlugger in vorm en je kan het gewoon thuis.

Info www.spartacusforwomen.com  en www.menshealth.com/fitness/spartacus-workout-1

046580_spartacus_dvd_set