Nu Sinterklaas zijn jaarlijkse bezoekje heeft gebracht, is het weer tijd om de kerstboom boven te halen. Maar lang niet iedereen is fan van de traditionele versie: geen plaats, je moet de naalden opvegen,… Daarom hebben wij dire leuke alternatieven voor jou gezocht én gevonden.

1 Back to nature

images4 (3)

Simpel, goedkoop en reuzegezellig. Met deze kerstboom haal je al deze dingen én de natuur in huis. Meer hoeft het soms niet te zijn. Een lang, mooi touw, droge takken van verschillende grootte, kerstlichtjes en wat kerstversiering. Meer heb je niet nodig voor dit ‘groene’ alternatief van een kerstboom.

Bovendien kan je dit heel gemakkelijk samen met je kids maken. Tijdens een leuke boswandeling kan je samen met je mini-me’s op zoek gaan naar het hout. De eerste kerstactiviteit van de vakantie staat al gepland.

2 Let it fly

kerstboom blauw groot

Een stukje moeilijker, maar het resultaat is adembenemend. Deze zwevende kerstboom is gegarandeerd dé eyecatcher van deze kerst. Voor dit zwevende exemplaar heb je enkel doorzichtig draad en kerstballen nodig. De truc voor een mooi resultaat? Gebruik een rond rooster om de draadjes aan vast te knopen.

De gemakkelijkste techniek is om te beginnen met de bovenste kerstballen. Nog een lifesaver: hang de zwevende kerstboom zeker hoog genoeg. Zo voorkom je dat de kat je meesterwerk naar de vaantjes helpt.

3 Uniek exemplaar

boom-jane-schouten

Is een uniek interieur helemaal jouw ding? Maak dan een kerstboom met de leukste herinneringen en souvenirs van 2016. Een cinematicketje van je favoriete film, die leuke vakantiefoto’s en het bierviltje van die onvergetelijke avond op café. We verzamelen heel wat op een jaar tijd.

Met die leuke souvenirs kan jij je unieke kerstboom maken. Zo kan jij terugkijken op al je favoriete momenten van het afgelopen jaar. Het levert bovendien een heleboel gespreksstof op voor het familiefeestje bij je thuis.