Olé shopaholics!

45

1 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips straight from Barcelona!

Ladies, laat die designershoes met killerheels voor één keer achterwege en wapen jezelf met een paar comfy Nikes. Katrien Claus, onze Vlaamse in Barcelona, gaat met ons op shoppingjacht! De buit bedraagt niet alleen prachtige jurkjes en hippe pakken maar ook…uit de kluiten gewassen hespen. Be prepared!

Katrien, waar in Barcelona kun je het best shoppen?
Op de Rambla Catalunya natuurlijk! Dat is het verlengde van de Rambla die in het oude gedeelte ligt. Ook Portal Del Angel, Carrer Portaferrissa, Carrer Avinyó en Diagonal zijn dé plaatsen voor shoppers.

Wat moeten we zeker kopen als we in Barcelona zijn?
Ik ben zelf geen typische souvenirliefhebber, ik kies eerder voor de lokale specialiteiten. Saffraan bijvoorbeeld. Of vers gegrilde noten. Ook de cava en de hesp zijn hier buitengewoon heerlijk en echte aanraders. Op de markten kun je trouwens je aangekochte hesp of kaas luchtledig laten verpakken, wat gemakkelijk is  om mee te nemen naar huis. Een ander leuk ‘souvenir’ zijn kleurrijke kleren of producten van jonge, creatieve ondernemers. De dansers onder ons kunnen ook Flamenco kledij aankopen. De mooiste kledij vind je in tweedehandswinkels, die is net ietsje meer authentiek.

Welke winkels mogen niet ontbreken tijdens onze shoppingronde?
Naifa is een zeer betaalbare en leuke winkel. Dat vind je in Carrer Magdalenas. Cortana is een bekende ontwerpster en één van mijn favorieten. Het is wel vrij duur maar je vind een outlet in Carrer Flassaders. De mannen kunnen eens een kijkje nemen bij Oscar H. Grand in Carrer Barro de Ferro. Daar worden hippe pakken op maat gemaakt. Bij Gaston Liberto in Carrer Semollers vind je originele juweeltjes en andere objecten. Ook een aanrader.

Zijn er verborgen shoppingparadijzen?
Dat zijn er zeker! Carrer Verdi in Gracia, Carrer Argenteria in de buurt El Bonn. In de Raval, Carrer Reira Baixa, kun je veel vintage en tweedehands kopen. Altijd leuk.