Om op te eten

373

7 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. Vandaag de E van ETEN. Of hoe je je kind lekker maar vooral gezond kan laten smullen…

“Even serieus, hebben jullie hier tijd voor?” Dat was mijn eerste reactie toen ik de creaties met bento boterhammetjes zag verschijnen op Pinterest.

bento1 bento2

bentoc bentoa DSC_1378.NEF

Voor de leken onder jullie: Bento is letterlijk het Japanse woord voor lunchbox. Het kan een Japanse take away-maaltijd betekenen, maar in de context van lunch betekent het een leuke manier om je lunchbox in te delen. Eigenlijk gaat het erom dat een bento lekker, gezond en plezierig is voor het oog. Ideaal dus om je nageslacht te voederen, denk je ook niet?

Wat heb je nodig voor je eigen Bento boterhammen?
•    Een lekvrije stevige bentbox, een boterhammendoos dus.
•    Een goed scherp mes
•    Bestek of stokjes om mee te nemen

Een lagere doos zorgt ervoor dat je niet teveel ruimte overhoudt, maar dat je wel je eten mooi kan presenteren. Het scherpe mes is fijn zodat je je groentes in mooie stukjes kan snijden. Hiermee kan je ook structuur en figuurtjes aanbrengen. En een scherp mes snijdt veel veiliger.

Het eten in een bento is meestal heel geschikt voor een lepel/vork/stokjes. Neem mee wat je zelf fijn/leuk vind. Leuke besteksetjes kan je bijvoorbeeld ook bij de kampeerwinkel kopen.

Extra tip! Hier vind je online alle leuke spullen die je nodig hebt om boterhammetjes te maken.

Het ziet er misschien allemaal moeilijk en tijdrovend uit, maar dat is het niet. Reken maar eens uit hoe lang je soms zelf zit te zagen en klagen tegen je kinderen vooraleer ze hun boterhammetjes opeten. Wedden dat de inhoud van deze hippe lunchbox direct op is?

Nog een leuke tip! Laat je vooral inspireren door anderen, maar ook door je avondeten! Houd een klein beetje apart, en gebruik dit de volgende dag voor je bento. Veel plezier ermee!

Op mijn Pinterest-pagina heb ik een board gemaakt ‘Love Food for Kids’ met heel wat leuke bento-ideetjes.

Smakelijk!

Lobke