On High Heels: Lezers zijn vooral op zoek naar inspiratie en een persoonlijk verhaal

112

27 MAART 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Mode- en stijlblog On high heels (you’re closer to the sky) ging deze week met onze aandacht aan de haal.

In het begin verwachtte Eline Verbeke (23) niet meer van haar blogavontuur dan enkele goed bestede uurtjes me-time, maar dat draaide anders uit. Drie jaar later legt ze de lat nog steeds elke dag hoger, dat gaat goed want op hoge hakken sta je dichter bij de hemel.

Beginnen bloggen
“Toen ik de blog startte was ik net gestopt met school en net toen zat mijn vriend op 4500km van België op Erasmus. Ik wist nog niet goed hoe ik mijn leven wou inrichten. Om mijn tijd thuis in te vullen, begon ik mijn blog. Nooit had ik gedacht dat ik er drie jaar later nog steeds mee bezig zou zijn!”

Volhouden
“Bloggen en mode zijn mijn grote passies, dus valt het mij helemaal niet zwaar om vol te houden. Na drie jaar doe ik het nog steeds héél graag. Dat is volgens mij ook de enige manier om zoiets vol te houden, want er kruipt natuurlijk wel heel wat tijd in. Ik ben toch zo’n tien uur per week met de blog bezig, soms zelfs nog meer.”

Inspiratie
“Mijn fashion taste en stijl zijn sterk beïnvloed door de Olsen Twins, Clémence Poésy en Alexa Chung. Maar ik haal ik ook veel inspiratie uit de looks van mensen op straat, andere bloggers en zelfs muziek en interieur.”

Daily reads
This chick got style, Afterdrk en Billie-Rose staan momenteel bovenaan op mijn leeslijstje. Maar ik volg nog zeker een vijftigtal andere blogs van dichtbij, te veel om allemaal op te lijsten.”

Elines eigen favorieten
“Dat vind ik een moeilijke … Ik streef ernaar om van elke post de beste post van de blog te maken. Zolang ik terugkijk naar posts van enkele maanden geleden en denk: ‘nu doe ik het beter’, ben ik blij. Maar sommige blogposts hebben natuurlijk wel iets extra’s, zoals bijvoorbeeld Framboise of Je t’aime.”

Succesvolle posts
“Outfitposts blijven het altijd zeer goed doen, maar ook meer persoonlijke posts zoals de nieuwe rubriek ‘my weekend’, doen het vaak goed. Lezers zijn vooral geïnteresseerd in een combinatie van inspiratie en een persoonlijk verhaal.”

Blogfrequentie
“Ik probeer zo’n vier keer per week iets online te zetten, wat met een fulltime job heel wat moeilijker is dan ik had verwacht. Vaak neem ik alle foto’s al in het weekend en ook het voorbereidende werk – foto’s bewerken, uploaden, klaarzetten – doe ik dan al. De teksten zelf schrijf ik wel de dag zelf na het werk, zodat ik er persoonlijke, up to date anekdotes in kan verwerken. Ik ben nogal perfectionistisch, dus het gebeurt wel eens dat ik tot ‘s avonds laat aan het bloggen ben.”

Life-saving tip
“Sinds kort verzamel ik de leukste adresjes op een aparte pagina op de blog. Die lijst met hotspots moet ik wel nog verder uitbreiden, zowel voor de steden waar ik vaak kom zoals Gent, als voor buitenlandse steden. Tips zijn dus welkom. (lacht)”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Doe wat je graag doet én doe het op je eigen manier. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden om te bloggen over onderwerpen waar je zelf niet helemaal achter staat.”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Wat mijn shoptips zijn! Ik bekijk de prijs van een kledingstuk altijd in vergelijking met het aantal keren dat ik het zal kunnen dragen. Zo vind ik het bijvoorbeeld makkelijker om meer geld uit te geven aan een handtas of een goeie basic, omdat je die verschillende jaren kan dragen zonder dat ze uit de mode gaan. Meer trendy items, zoals felle prints, koop ik dan weer vaak in een goedkopere variant.”

Ine D’hoe