Met meer dan 130.000 volgers op Instagram mag Ellen De Meulemeester zich een van de populairste foodbloogers van België noemen. De foodie en mama van 4 kids deelt elke dag gezonde, lekkere en eenvoudige gerechten. Die heeft ze nu gebundeld in haar eerste boek: One Healthy Family.

Ellen, jij hebt maar liefst 130.000 volgers op Instagram. Wat een waanzinnig aantal!

Ja, ik kan het soms zelf moeilijk geloven. Toen ik enkele jaren geleden wat onschuldige foto’s postte op mijn Instagram-account, had ik nooit durven denken dat er zoveel mensen mij zouden volgen. In het begin van dit jaar had ik ongeveer 30.000 volgers en toen kwam ik het idee om een app te ontwikkelen. Samen met Duo heb ik dan Effortlessly Healthy gelanceerd: een app om mij recepten en enthousiasme voor een gezonde levensstijl te delen met een groter en zelfs internationaal publiek. Toen is het aantal volgers exponentieel gegroeid.

 

En na de app, heb je nu ook een eigen boek.

Klopt, na de lancering van Effortlessly Heathy kwam het team van Uitgeverij Lannoo met de vraag om een boek te maken. Het resultaat is One Healthy Family: meer dan zestig overheerlijke recepten, van ontbijt tot dessert.

Het boek ziet er prachtig uit. Klopt het dat jij de foto’s ook zelf trekt?

Ja, ik heb een opleiding fotografie van drie jaar lang gevolgd. Die komt nu dus zeker van pas. De combinatie van recepten bedenken, koken, de styling en het fotograferen van mijn eigen gerechten, schenken mij enorm veel voldoening. En als de mensen mijn gerechten dan ook nog eens lekker vinden, kan mijn dag niet meer stuk.

Always in da mood for sushi 👅. These babies are filled with smoked tofu, cucumber and mango. Yay it’s friday✌🏼️ A photo posted by Ellen De Meulemeester (@ellencharlottemarie) on

Het valt meteen op dat jouw recepten stuk voor stuk gezond zijn.

Gezond eten is voor mij heel belangrijk. In mijn zoektocht naar beter eten heb ik anders leren koken met nieuwe ingrediënten. Zo zijn mijn recepten lactose- en glutenvrij en bevatten ze ook geen geraffineerde suikers. Het feit dat ik ook andere mensen kan aanzetten om beter te gaan eten, maakt mij ontzettend blij.

Zijn ook je vier kinderen altijd even enthousiast?

Dat verschilt van gerecht tot gerecht. Mijn 5-jarig zoontje zei op de dag van de boeklancering nog dat hij niet wou komen. Toen ik vroeg waarom, antwoordde hij: “Ik heb gehoord dat er alleen maar gezonde hapjes zullen zijn.” Dus ook voor mij is het niet altijd even gemakkelijk.

WE ARE DROWNING IN PLASTIC !!@ricelovebags @panaceas_pantry and myself would love to help a little to reduce world’s plastic. YOU CAN HELP US TOO AND WIN THIS BAG!! Did you know enough plastic is thrown away each year to circle the earth four times? 🌍Plastic bags remain toxic even after it breaks down and it takes more then 700 years before plastic starts degrading. Those are only a few shocking facts. Read more on www. Theworldcounts.com You can help us spreading the word by 👉🏼posting a photo with your favorite reusable shopping bag. Three people get to win this gorgeous Ricelovebag and some will be featured on our page. Here are the rules: -post this photo or a photo with your reusable shopping bag. -follow me, Ricelovebags and panaceas_pantry -tag us all three in the photo -write a little something about the negative effects of plastic on our planet. Use the #drowninginplastic And take your reusable shopping bag with you when you go shopping 😉 This comp will go till the 15 th of march. A random winner will be chosen every three days! Hope you will help us to spread the word😉👊🏼

A photo posted by Ellen De Meulemeester (@ellencharlottemarie) on

Welke recepten zou jij zeker aanraden?

De spring rolls met de pindadip zijn bij iedereen een schot in de roos. Zeker op een feestje vallen ze bij iedereen in de smaak. Ook de killer avocado-limoentaart scoort steevast veel punten. Deze taart serveer ik graag aan mensen die nog nooit een gezonde, veganistische taart hebben gegeten. Een tip: laat ze eerst proeven voor je over de avocado begint.

Heb je nog goede raad voor mensen die graag gezond willen eten, maar die dat niet altijd even gemakkelijk vinden?

Gooi niet meteen je volledige eetroutine om. Test eerst eens wat verschillende ingrediënten uit en ontdek wat je lekker vindt. En wie het niet kan laten om veel te snoepen, steekt beter gezonde snacks in de keukenkasten dan ongezonde koekjes en chips. Wat je niet hebt liggen, kan je ook niet opeten.

One Healthy Family ligt nu in de boekhandel.