Ontdek het mooie Maasland

1021

Het Maasland nodigt zonder enige twijfel uit tot meerdere bezoekjes. Elk seizoen is hier anders: snuif de winterse sfeer op in de winkelstraten of geniet van ontspannende wandel- of fietstochten. En nadien ben je welkom in een restaurantje of droom je weg bij een fijne film of een stukje theater. Ontdek hier onze tips!

1. Proeven: wereldkeuken

Het mijnverleden bracht mensen vanuit de hele wereld naar Limburg en dat merk je op de kaart van de vele restaurants waar je kan gaan voor een typisch Belgisch gerecht of je culinaire grenzen kan verleggen. Ook niet mis: de streekproducten zoals bijvoorbeeld een Maaslandse wijn of de Kompel Bellefleur, een Maasmechels speciaalbier dat een award won met honing van de Mechelse Heide!

2. Binnen- en buitenplezier

Wat avontuur met de kinderen? Dat kan! Vanuit het schilderachtige Leut brengt een aparte tocht je langs Kasteel Vilain XIIII. Of je kan enkele Galloway-runderen en Konik-paarden spotten in RivierPark Maasvallei! Niet zo’n zin in wandelen? Dan kan je nog bowlen, snookeren of door de bochten scheuren op de indoor kartbaan!

3. Shoppen

Wie houdt van shoppen wordt verwend in het Maasland. Met o.a. Maasmechelen Village, het overdekte M2 Shopping Center en de omgeving van de Pauwengraaf is Maasmechelen een van de shoppinghotspots in deze regio! Maar kijk gerust ook even buiten de grenzen van Maasmechelen, ook in de andere Maasdorpen doe je fijne ontdekkingen!

Onze tips: Optiek Raquel Staeren (www.optiekstaeren.be), Baens Afwerkingsbedrijf (www.baensafw.be), Baillien E. (www.baillien.be/baillien), Plantencentrum Paul Nijst (www.tuinenpaulnijst.be) De Lieteberg  (www.lieteberg.be), Di Nitto (www.dinitto.be)

4. Terhills

Actief, sportief of gewoon ontspannen … Op de Terhillsite kan het allemaal. En dat maakt van elk bezoek een stukje bijzondere beleving, of je nu komt met de wandelschoenen om de benen te strekken op je tocht naar het panoramapunt of arriveert met een volle koffer om de benen te laten rusten tijdens een relaxverblijf!

5. Slaapzacht

Het Maasland is te mooi om er niet minstens één nachtje te blijven. Overnachten kan je bijvoorbeeld in een luxueus ingericht historisch mijngebouw, een authentieke windmolen of een hoeve met sfeervolle gastenkamers! Genoeg gezellige hotels en B&B’s om uit te kiezen en na het ontbijt is het weer een dagje genieten.

6. The Bakery

The Bakery! Een belevenisbakkerij waar je vakmensen aan het werk ziet. Maar The Bakery is méér: het is ook heerlijke geuren opsnuiven en genieten van de sfeer en warmte van het bakken van brood. Een totale onderdompeling in de wereld van brood en banket dus, zoals je dat vrijwel nergens anders kan!

7. Op avontuur

Een stukje avontuur op de mountainbike? In het netwerk van de Mechelse Heide door het Nationaal Park Hoge Kempen vind je 160 km mountainbikepaden in verschillende lussen. Ideaal dus voor de beginnende én de gevorderde biker! Stevig klimmen en dalen met hoogteverschillen tot 45 meter plus er is een bikemarathon van 80 km.