Genk is een bruisende stad die baadt in het groen. Het mijnverleden is alomtegenwoordig en vertelt een uniek verhaal. In C-Mine, Thor Park en Labiomista zit je goed voor een flinke portie cultuur. Of laat je verrassen door de diversiteit aan smaken in de vele specialiteitenwinkels. Wij zetten enkele mustdo’s en sees op een rijtje.

SHOPPEN: ‘Doe es Genk’

Wat je stijl ook is, in Genk vind je altijd wat je zoekt. Want met de leukste boetieks en overdekte winkels shop je in Genk zoals nérgens anders. Met maar liefst 400 winkels en 60.000m² winkelpret is Genk een heerlijke Limburgse shoppingstad. En als het weer even tegenzit, bezoek je toch gewoon één van de drie overdekte shoppingcentra. Shopping 1 is trouwens legendarisch: het is het allereerste indoorshoppingcentrum van België, al in 1968 opende het complex zijn deuren. Nog meer winkelkriebels? In Shopping 2, Shopping 3 of in de winkelstraten tussen de Grote Markt en het stadhuis vind je vast iets naar je zin. ‘Doe es Genk’.

Onze tips: Greenhouse Veranda’s (greenhouseverandas.be), Garage Jacobs (partner.volvocars.be/nl/jacobs-genk), Marchetta (www.marchetta.be)

Ontdek Genk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Genk is een bruisende stad die baadt in het groen. Het mijnverleden is alomtegenwoordig en vertelt een uniek verhaal. In C-Mine, Thor Park en Labiomista zit je goed voor een flinke portie cultuur. Of laat je verrassen door de diversiteit aan smaken in de vele specialiteitenwinkels. Wij zetten enkele mustdo’s en sees op een rijtje.

In samenwerking met: Greenhouse Veranda's en Marchetta Familiebouwers.

Disclaimer: bij het opnemen van deze video werd rekening gehouden met de verplichte coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden, verplichte mondmaskers voor de crew en dubbele micro’s.

Geplaatst door Steps Magazine op Maandag 1 maart 2021

NATUUR: Nationaal Park Hoge Kempen

In ‘Reizen Waes’ stoefte Tom Waes ‘himself’ nog over het enige nationaal park van België. Wandelaars en fietsers halen hier hun hartje op en pompen hun longen vol met verse zuurstof. Er is keuze uit meer dan 80 wandellussen en door wandelwissels makkelijk te combineren. Ook fietsers en mountainbikers komen hier zeker aan hun trekken! Via het fietsroutenetwerk knoop je makkelijk zelf een route aan elkaar. Mountainbikers hebben de keuze uit 10 bewegwijzerde lussen met afstanden van 16 tot 80 km, in verschillende moeilijkheidsgraden.

CULTUUR: Creatief nest C-Mine

Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-Mine. Dit creatieve nest ademt een unieke sfeer uit. Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Ken je bijvoorbeeld C-Mine expeditie, een ondergronds belevingsparcours? Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken!

 

ACTIEF: Paradijselijk groene rand

De groene rand rond Genk is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Op het domein van Bokrijk wandel je door het Openluchtmuseum en de bossen rondom. Hier ligt ook het welbekende Fietsen door het Water. Nog meer natuur wacht op je in Kattevennen, toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen. Hier starten diverse wandelroutes. Ook ruiters kunnen terecht op de ruiterpaden die door de naaldbossen lopen.

Bereikbaarheid: Een dagje (shoppen) in Genk! Met de auto geraak je er makkelijk. In de parking van Shopping 1 en Shopping 3 kan je maar liefst anderhalf uur gratis parkeren. Gratis parkeren voor een langere periode kan verder ook op wandelafstand op de Europalaan ter hoogte van het Molenvijverpark en op de parking van de Limburghal.

Meer tips: www.visitgenk.be

(Tekst: Michael Meers / Foto’s: Visit Limburg, Visit Genk, Tim Walker Studio)