Ontelbare leuke adresjes, mooie natuurplekjes en nog veel meer … Hasselt charmeert elkeen!

Hasselt heeft het. De vlag dekt de lading en de provinciehoofdstad blijft veel bieden, ook in coronatijden. Cultuur met een grote C, daarvoor staat Hasselt garant. Maar ook voor natuur met een grote N en shoppen met een grote S. Onze mustdo’s en mustsees.

Shoppen: erkend als toeristisch centrum

Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Als erkend toeristisch centrum zijn de winkels in Hasselt altijd open, ook op zondagen. Duid zeker de koopzondagen van 11 april en 2 mei in je agenda aan. Door de sluiting van de horeca zullen er publieke toiletten geopend zijn op verschillende locaties in de stad: Leopoldplein, Kolonel Dusartplein, Molenpoortplein en Capucienenplein.

Op zoek naar een origineel presentje? Geef een portie typisch Hasseltse sfeer cadeau. Met de Hasseltbon kan je namelijk in een 200-tal winkels en horecazaken betalen. Haal je geschenkbon van 5, 10, 20 of 50 euro bij Visit Hasselt of online. (Info: vouchers-shop.hasselt.be)

Enkele van onze favoriete adresjes? Dat zijn Auping Store Hasselt, Hotspot en Sucette. Cynthia Reekmans ging er alvast even op verkenning.

Ontdek Hasselt ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ontelbare leuke adresjes, mooie natuurplekjes en nog veel meer … Hasselt charmeert elkeen!

Hasselt heeft het. De vlag dekt de lading en de provinciehoofdstad blijft veel bieden, ook in coronatijden. Cultuur met een grote C, daarvoor staat Hasselt garant. Maar ook voor natuur met een grote N en shoppen met een grote S. Onze mustdo’s en mustsees.

In samenwerking met Auping Store Hasselt, HOTspot Hasselt en Sucettebabyboutique

Disclaimer: bij het opnemen van deze video werd rekening gehouden met de verplichte coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden, verplichte mondmaskers voor de crew en dubbele micro’s.

Geplaatst door Steps Magazine op Woensdag 31 maart 2021

Agenda: Kersenbloemseizoen in Japanse Tuin

De deuren van de Japanse Tuin, de grootste van zijn soort in Europa, staan vanaf 1 april opnieuw open. Het is meteen ook de startdatum van Hanami, het kersenbloemseizoen. Tot 30 april kan je genieten van de kerselaars in beginnende bloei. Via Facebook blijf je op de hoogte van de stand van de bloesems, aangezien dat weergevoelig is. Via de website moet je een ticket reserveren. Maximum 500 personen per dag. Uiteraard kan je ook gewoon rust zoeken op een bankje, naar de watervallen luisteren en de koivissen voederen. Info: www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin.

Natuur: Herkenrodebossen

Ten westen van Hasselt liggen aan de rand van vochtig Haspengouw de Herkenrodebossen. In de 17de en 18de eeuw waren deze bossen grotendeels eigendom van de abdij van Herkenrode. Het landschap vandaag is een mozaïek van bossen en landbouwgronden, met restanten van het oude land(bouw)gebruik zoals hooilandjes, hagen, houtkanten, knotbomen, grachtjes en poelen. De Verborgen Moois-wandeling is een absolute aanrader voor wie dicht bij de stad een typisch stukje Haspengouw wil ontdekken. Parking binnen een straal van 100m. Info: www.wandeleninlimburg.be.

Cultuur: Onweerstaanbare street art

Als muren nu eens konden praten … Wel, in Hasselt doen ze dat! Je vindt er letterlijk en figuurlijk kunst op elke hoek van de straat. Deze street art city herbergt meer dan 80 werken van internationale kunstenaars: van gevelsbrede mural tot subtiel aangebrachte taferelen op de meest verrassende plekjes in de binnenstad. Wil je geen enkel werk missen of ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de artiesten? Haal dan de gratis street art wandel- en fietsroute af bij Toerisme Hasselt en ontdek ze allemaal. Of download de gratis app ‘Street Art Cities’.

Actief: De Illustratieroute

Waarom alleen binnen de muren van het museum illustraties voorzien? Ontdek met De Illustratieroute tekeningen uit prentenboeken in de Hasseltse binnenstad. De rode draad van de route is ‘samen’: een hartverwarmend thema dat in deze tijden een opsteker kan zijn. Dompel je onder in het fantasierijke werk van Vlaamse topillustratoren. Volg de route, scan de QR-code bij de illustratie en voer samen de interactieve opdrachten uit. Liever met pen en papier op stap? Print het doeboekje. De route is 2 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Info: www.villaverbeelding.be.

Bereikbaarheid: Een dagje Hasselt! Zowel met het openbaar vervoer als met de wagen is Hasselt makkelijk bereikbaar. Voldoende parkeergelegenheid rond de stad en op wandelafstand van het centrum.

Meer weten: www.visitlimburg.be, www.visithasselt.be

(Tekst: Michael Meers * foto’s: Japanse Tuin/Kris Van de Sande, Villa Verbeelding)