Ontdek Bilzen: Groots in kleine dingen

1836

Bilzen, een charmant stadje gelegen op een boogscheut van Genk en Tongeren, kan je gerust ‘biesonder boeiend’ noemen. Bilzen is ‘groots in kleine dingen’, zoals ze zich graag zelf omschrijven. Enkele toppers.

1. Biesonder winkelplezier

Met meer dan 45.000 vierkante meter aan speciaalzaken en bekendere ketens kan je Bilzen gerust een shoppinghotspot noemen. Even verpozen tijdens het shoppen? Vlij je neer op een van de vele gezellige terrasjes op het marktplein. Parkeerstress is hier trouwens niet aan de orde. Met je parkeerschijf kun je de eerste 2 uur gratis parkeren en aan de rand vind je meerdere parkings waar je gratis lang kunt parkeren!

Onze tips: Charlotte (www.charlottebilzen.be), Garage Ford Beckers (www.beckers.store), Mirablau (www.mirablau.be), Oosterbosch (www.oosterbosch.be)

2. Must see: Alden Biesen

Het mag niet verbazen dat we Alden Biesen naar voren schuiven. De imposante landcommanderij is een boeiende locatie van uitzonderlijke historische betekenis. Het domein zelf, de kerk, de Engelse en Franse tuinen en het toeristisch onthaalcentrum zijn gratis te bezoeken. Op zondag worden er geregeld rondleidingen voor individuele bezoekers georganiseerd.

3. Schots weekend

Voel en proef Schotland tijdens het jaarlijkse Schots Weekend van 7 tot en met 9 september. Het domein van Alden Biesen worden ondergedompeld met doedelzakbands, Schotse dansen, Highland Games, schapendrijvers, whiskydrinkers en gastronomische specialiteiten. Dit alles overgoten met onvervalste Schotse muziek.

4. Lekker genieten

Hip en trendy, gewoon lekker, een snelle hap tot culinair en verfijnd. Er is voor elk wat wils, zowel in het centrum als op de boerenbuiten. Of wat denk je van picknicken? Naast de vaste picknickplaatsen op het fietsroutenetwerk kan je eveneens picknicken in het Park Haffmans, in het stadscentrum of in de omgeving van Alden Biesen.

5. Must do: City golf

Zin om Bilzen op een bijzondere manier te leren kennen? Via City Golf ontdek je op een ludieke, competitieve én leerrijke manier het toeristische hart van de stad. Je slaat het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets in de stad. Dit kan bijvoorbeeld een standbeeld, zitbank of vlagje zijn. Een unieke stadsverkenning.

6. Cultuur in De Kimpel

Liefhebbers van kunst en cultuur vinden hun gading in cultureel centrum De Kimpel. Heel het jaar is er een rijk aanbod van humor, theater, film en muziek, zowel voor jong als oud. Naast het reguliere aanbod laat De Kimpel kinderen en jongeren kennismaken met diverse cultuurvormen door schoolvoorstellingen aan te bieden en deze te omkaderen.

7. Volop waterplezier

Met een dagje waterplezier maak je elk kind gelukkig. In De Kimpel heb je naast het grote wedstrijdbad ook het recreatiebad. Samen met de familie-glijbaan vormt de lange glijbaan met lichteffecten en sterrenhemel een enorme aantrekkingspool. Warm weer? Buiten is er naast de ligweide de nieuwe, interactieve outdoor waterspeeltuin.

Meer weten? Check www.bezoekbilzen.be.

(tekst: Michaël Meers / beeld: bezoek Bilzen)