Ontdek Bonheiden: onze tips

2326

In Bonheiden en deelgemeente Rijmenam, nabij Mechelen, is het gezellig vertoeven. Het middeleeuwse Kasteel van Zellaer is één van de belangrijkste trekpleisters, maar de gemeente telt ook heel wat groen en verschillende fijne handelszaken. Deze maand baadt Bonheiden in een gezellige kerstsfeer.

Shoppen: Eindejaarsactie

Een dagje heerlijk shoppen in Bonheiden en daarbij kans maken op een e-bike? De deelnemende handelaars aan de eindejaarsactie verloten twee e-bikes en tal van Rijmheidebons. In december krijg je bij elke aankoop in één van de deelnemende handelszaken een kraslot. Een overzicht van de deelnemende handelszaken vind je op www.bonheiden.be.

Onze tips: C/LaVie (www.cest-lavie.be), Gusto (www.gusto-bonheiden.be), Rosini (www.rosini.be)

Genieten van de kerstsfeer

Zak op 15 december af naar de kerstmarkt in Rijmenam (17 – 21 uur). Gezelligheid en kerstsfeer zijn troef met standjes voor het goede doel op het binnenplein van Sint-Maartensberg en een kerstwandeling (15 uur). Of kom op woensdag 19 december lekker genieten van een gratis kerstdrankje op de wekelijkse markt.

Midwinter Tales II

De dames van Laïs zorgen deze winter tijdens hun nieuwe kerktour (Midwinter Tales II) voor een warme gloed van samenhorigheid door in perfecte harmonie te zingen op hemelse plaatsen. In de Onze-Lieve-Vrouwkerk brengen ze veelzijdigheid, meerstemmigheid, schoonheid en frivoliteit. Afspraak op donderdag 10 januari in GC ’t Blikveld. Reserveer snel je plaatsje!

Expo: Sara Vermeylen

Nog t.e.m. 6 januari kan je in de Foyer van GC ’t Blikveld de expo ‘Sara Vermeylen’ gaan bekijken. Deze tentoonstelling brengt haar kenmerkende grote houtskooltekeningen voor het eerst in dialoog met een reeks kleine tekeningen, waaruit dezelfde onmogelijke machtsstrijd blijkt maar die het front bestormen met andere wapens: grafiet, verf en intimiteit. (foto: Frederik Beyens)

Parkdomein Kasteel Zellaer

Het parkdomein Kasteel Zellaer is een van dé hotspots in Bonheiden. Je kan er heerlijk wandelen in de prachtige kasteelomgeving. Het domein ontstond wellicht in de 13de eeuw als feodaal waterslot. De gracht en de aanleg van het parkdomein zijn historisch zeer waardevol. In het park ontdek je enkele oude monumentale bomen.

In de voetsporen van de kasteelbewoners

Wil je kasteel Zellaer graag eens bezoeken? Dat kan! Tijdens een rondleiding met een kasteelgids treed je in de voetsporen van de kasteelbewoners en het personeel. Ontdek wie op het domein woonde, maar ook wat er vandaag allemaal groeit in het kasteelpark. Zondag 6 januari van 14 tot 16u. Inschrijven: gidsen@kasteelzellaer.be

Vossenstreken

De natuur zit vol geheimen en leuke weetjes … Ontdek ze met de wandelapp Vossenstreken! Je kan kiezen in welk thema je de Vossenstrekenroute in het kasteeldomein wil wandelen: Minuscule Mossen, Verrassend Veelzijdig of De Heren van Zellaer. Download de gratis app: www.vossenstrekenapp.com.

Meer weten? Check www.bonheiden.be

(tekst: Mieke Vercruijsse)