Ontdek Diepenbeek: onze tips

1600

Diepenbeek aan de Demer mag dan in Midden-Limburg ‘het kleine broertje’ zijn van Genk en Hasselt, toch zou het zonde zijn om er eens niet naartoe te trekken. En wel om deze redenen.

Gezellige kerstmarkt

Niet te missen: de sfeervolle kerstmarkt aan het Servaasplein op 8 december. De verenigingen van Diepenbeek verkopen er leuke spulletjes en verwennen je met een hapje en een drankje. En in gemeenschapscentrum de Plak kan je vanaf 17 uur genieten van de bijzondere kerstmarkt van Tandem vzw!

Bijzondere shopadresjes

Een shoppingwalhalla is Diepenbeek niet en dat geven ze ruiterlijk toe. Maar je vindt er wel een mooi winkelaanbod met soms originele en eerder kleinschalige zaakjes die vernieuwende producten brengen. En het aanbod in Diepenbeek groeit en blijft groeien! Goed voor een middagje bijzonder shoppingplezier!

Onze tips: De Brilboutique (debrilstudio.be), De Woonbeleving (dewoonbeleving.be), De Zigeuner (dezigeuner.com), Just Daisy (justdaisy.be), Leuraers elektro (leuraers.be), Mérieté (meriete.be)

Streeklekkers en meer

Ook bij de streekproducten wil Diepenbeek het altijd net iets beter doen met op kop ‘Ne Stroese’ (krachtige) jenever. De meeste jenevers worden gestookt op 35 graden maar die van Diepenbeek wordt gestookt op 40 graden. Echt krachtig dus! Ook niet mis: ‘Het Piepelke’, een lekker likeurtje en het Fumpbier! Tip: Op het Marktplein ontdek je ook vele gezellige cafeetjes en restaurantjes.

De Maten

Extra genieten van de mooie najaarskleuren doe je in het Diepenbeekse gedeelte van De Maten tussen Hasselt en Genk. De Maten is vooral een bonte verzameling landschappen tussen de vele vijvers. Dit stukje Diepenbeek verken je best vanaf parking De Pengel aan de Havenlaan. Je hebt de keuze uit drie trajecten!

Aangenaam wandelen en fietsen

Onze favoriete wandel- en fietsroute? De vijverwandeling ‘Diepenbeek door de Wijers’ die je langs de natuurgebieden Pomperik, Dauteweyers en De Dijken brengt. De fietstroute ‘Slingeren langs de vijvers van Diepenbeek’ leidt je langs vele grote en kleine watertjes. Kaartjes van de routes op www.route.nl of bij het vrijetijdsloket in de Plak.

Speelplezier

In Diepenbeek overdrijft men graag en in goede zin! Daarom vind je op het Demerstrand niet één speeltuin, maar twee: een grotere speeltuin rustig in het groen met toestellen voor klein en groot en een speeltuintje waar je je kids vanop het terras aan knooppunt 100 in de gaten kan houden. En er is een speelbos over de Demer!

Bloesemkriebels

Ja, het is nog vroeg maar we raden je toch al aan om Bloesemkriebels op zondag 28 april 2019 in je agenda te noteren. Bloesemkriebels, dat is heerlijk wandelen door de Diepenbeekse bloesems of de bloesems bekijken vanuit een oldtimerbus. Op het Marktplein kan je tussendoor genieten van het Foodtruckfestival of wat shoppen.

Meer weten? Check www.diepenbeek.be.

(tekst Franky Hungenaert / foto’s: Gemeente Diepenbeek)