Een bloeiend stadsmuseum, veel natuur en cultuur en meer … Diest is een fijne Demerstad!

Op de grens van het Hageland en de Kempen ligt Diest. Het is hier heerlijk vertoeven in het verkeersluwe stadscentrum. Naast het provinciedomein De Halve Maan vind je hier nog heel wat mooie natuurpareltjes. Breng hier een fijne dag door en geniet van natuur, cultuur, erfgoed en winkelen!

Shoppen

In de sfeervolle historische binnenstad vind je, naast de bekende ketens, tal van speciaalzaken voor je woning, interieur of tuin, of voor jezelf: mode, beauty,… Eindeloos shoppen wordt nog leuker met het Diesters Cadoosje, een echte verwenbon die origineel verpakt is.

Onze tips: In Harmonie (www.huisinharmonie.be), Het Kookdepot (www.kookdepot.be), Immo Arnauts (www.immoarnauts.be), Meubelen Camps (www.meubelencamps.be), Sakura Gallery (www.sakurafountainpengallery.com), Su’ch (www.such.be), VOS Fashion Diest (vosfashion.webhero.be)

 

Op zoek naar een leuk dagje uit? Genieten van natuur, cultuur, erfgoed en winkelen? Diest heeft het allemaal.

Cynthia…

Geplaatst door Steps Magazine op Maandag 29 juni 2020

 

Het Begijnhof

Een van de mooiste plaatsjes in Diest is ongetwijfeld het pittoreske begijnhof dat samen met enkele andere Vlaamse begijnhoven op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Stap de Rubensiaanse toegangspoort uit 1671 door en geniet van de bijzondere sfeer die in het begijnhof hangt. In Diest valt trouwens nog heel wat meer bijzonder erfgoed te spotten, denk maar aan het Hof van Nassau, de Citadel, de Ezeldijkmolen, … (foto Toerisme Diest)

Stadsmuseum De Hofstadt

Op zoek naar een magische plek om de geschiedenis van de stad te ontdekken? Neem dan een kijkje in het Stadsmuseum De Hofstadt dat zich in de middeleeuwse kelders van het stadhuis bevindt. Erfgoedobjecten en stukken van lokale ambachtslieden ontmoeten in het museum werken van grote meesters zoals Theodoor van Loon en Hendrik ter Brugghen. Het zilverwerk van de schuttersgilden, gebruiksvoorwerpen, beeldhouwkunst, schilderijen, meubilair en zo meer vertellen op een heel aangename manier het verhaal van Diest. Pronkstuk is ‘De Annunciatie’, een schilderij van Hendrick ter Brugghen. Erg bijzonder zijn ook de twee besloten hofjes die zich tot de mooiste van België mogen rekenen.

Webbekoms Broek

Een ware natuurparel! Het Webbekoms Broek is sinds eind vorige eeuw een gecontroleerd overstromingsgebied van 240 ha. Door zijn graslanden, rietlanden, bosjes, unieke bloemen en vele water- en moerasvogels, krijgt het ook weleens de poëtische bijnaam ‘wachtbekken vol natuur’… Vanuit het bezoekerscentrum Webbekomsbroek kan je het jaar rond wandelen door de natuurtuin met poelen, holle wegen, hooilandjes en een boomgaard. De tuin vloeit naadloos over in het natuurgebied.

Meer weten: www.toerismediest.be

Bereikbaarheid: Diest is makkelijk te bereiken met trein en bus. Aan het station kun je een Blue Bike huren. Wie met de auto komt, kan deze achterlaten op een van de stadsrandparkings.

(Tekst: Mieke Vercruijsse)