Happenings, ongebreideld schaats- en shopplezier, … Genk Wintert volop.

Het traject van Genk is heel bijzonder: wat ooit een mijngemeente was, is vandaag een hippe en dynamische stad, waar iedereen aan haar of zijn trekken komt. Alle mijnsites zijn nu echte hotspots geworden en recent nog kreeg na C-mine in Winterslag en Thor Park in Waterschei, ook de voormalige site van Zwartberg een nieuw leven als LABIOMISTA. En met Genk Wintert krijgt alles een lekker eindejaarssausje! Het hele programma vind je op www.genkwintert.be. Hier komt alvast een voorproefje.

Schaatsbaan en kerstcircus

Op de Grote Markt staat er deze winter een mooie ijspiste voor alle leeftijden. Schaatsen kan je huren. Maar Genk Wintert is méér dan een ijspiste. Er is ook een groot terras dat uitkijkt op de piste of de chalets en een Wintercafé centraal op de Grote Markt. Met de winterchalets en stemmige optredens met lokale bands is dit een fantastisch winterdorp! En het groot Limburgs Kerstcircus komt weer naar Genk: van 20 december tot en met 12 januari op het Evenementenplein.

Shoppen

Shoppen in Genk, dat is shoppen op maat van échte mensen! Op zoek naar de ideale (feest)outfit of het perfecte (kerst)cadeautje? Je bent altijd welkom bij de handelaars in Genk-Centrum, ook op zondag 29 december. En dit mooie aanbod wordt uitgebreid met vernieuwende shoppingconcepten van De Stadsfabriekjes in de Molenstraat: goed voor maar liefst 8 bijkomende shopervaringen waarbij je ook dingen kan doen en proeven met Brauw, Emms, Minato, RE°INVENTED, Het Spelhuis en Pimpalou of leuke spulletjes in vilt van Leen Vosch.

New Year’s Bang

Een bijzondere ervaring: samen aftellen naar 2020! En dat kan je zeker in Genk want elk jaar op 31 december wuift Genk het oude jaar uit tijdens de New Year’s Bang op de Grote Markt, goed voor een gratis openluchtfeest in het centrum dat elk jaar steevast duizenden bezoekers op de been brengt. Een leuke feestband maakt het helemaal af. Bovendien kan je het nieuwe jaar meteen inschaatsen op de schaatsbaan!

Thor X-Mas happening

Thor Park is een uniek kader voor een al even unieke kerstbeleving! En dat kan met de THOR X-MAS Happening op 27, 28 en 29 december. Er zijn foodtrucks en een bar, vuurmanden en kerstsfeer en veel (kinder)animatie en spektakel! Elke avond is er tussen 19.30 en 0.30 uur livemuziek en een dj. Op vrijdag is dat de Wham Bam Thank You M’am (band) met DJ Night Crow, op zaterdag Knappe Koppen met DJ Lennow en op zondag animatie en spektakel en DJ Night Crow.

Wandelen met een ranger

Bij Thor Park is er met een unieke park- en natuuromgeving een prachtig decor voor allerlei vormen van ontspanning, te voet of via het Limburgs fietsroutenetwerk. De terril van Waterschei is een oude steenberg uit het mijnverleden. Hier leiden de Steenmannetjes je naar de top. Er werden 11 nieuwe wandelroutes tussen 2 en 16 km uitgetekend op een handige kaart. Speciaal voor de X-Mas happening op 27, 28 en 29 december zijn er wandelingen met een ranger die zo’n 2,5 uur duren (vertrek tussen 17 en 17.30 uur). ‘Van het pad af’ duurt circa 1,5 uur (vertrek tussen 17.30 en 18 uur) en wijkt af van de gekende paden naar een Energizing stoppunt met opwarmertje. Inschrijven bij het X-MAS meetingpoint op Thor Central.

Meer weten: www.genkwintert.be en www.visitgenk.be 

(Tekst: Franky Hungenaert, foto: Visit Genk)