Beleef een tof eindejaar in Genk

577

Bruisend, vernieuwend, shoppen, cultuur en simpelweg toffe activiteiten: Genk heeft het allemaal! De mix van culturen en een knappe hedendaagse aanpak van wat ooit de mijnsites waren maken van Genk de ideale locatie voor een prettig dagje uit. En met kerst en nieuwjaar wordt het allemaal nog leuker!

Schaatspret

Van 14 december tot 6 januari kan je op de Grote Markt terecht voor een paar uurtjes lekker schaatsplezier. Je toont je ijstalenten op de grote piste en daarna drink je een heerlijke kop warme chocolademelk in het gezellige winterdorp! Geen schaatsen? Geen probleem, want die kan je huren! Schaatsen maar!

Warmathon

Op 18 december van 14 tot 20 uur lopen of stappen rond de Molenvijvers met de Warmathon van Studio Brussel. Je betaalt 15 euro en 10 euro gaat naar een goed doel dat je zelf kiest. Goed voor uren ongeziene sfeer en ambiance met een sterke dj-line-up (Regi doet mee!) en een paar blitse ‘motiveters’!

Koopzondagen

Wie graag shopt, kan in Genk zeker zijn hartje ophalen. En deze maand kan je zelfs ook shoppen op zondag 16, 23 en 30 december! Mis zeker ook de vernieuwde Molenstraat niet: de Straat van de Ambachten brengt een unieke shopbeleving met de innovatieve Stadsfabriekjes en 9 nieuwe pop-ups van baby-wellness tot luchtacrobatie. Een volledige spaarkaart in het bonnenboekje is goed voor een gratis paar hippe sokken.

Onze shoppingtips: Cuypers Herenmode (cuypers-mode.be), Juwelier Vrancken (juweliervrancken.be), Lingerie Marim (lingeriemarim.be), Optiek Habex (theohabex.be), Reyskens Orthopedie (reyskensorthopedie.be), Schoenen Reyskens (schoenenreyskens.be)

Winteravonden

Bokrijk brengt traditiegetrouw een gezellige winterse avondsfeer met tal van activiteiten voor het hele gezin: nostalgische kermisattracties compleet met schiettent en spiegeldoolhof, winterse verhalen in de Oude Stad, onvervalste sixties-kerstsfeer en een vuur- en lichtparade met Sacred Places. Van 26 tot 30 december & van 4 tot 6 januari, telkens van 16 tot 21 uur.

 

New Years’s Bang

Op de laatste dag van dit jaar, 31 december dus, kan je van 10 uur ’s avonds van oud op nieuw aftellen op de Fruitmarkt. Coco Jr. & The All Stars zorgen voor een stuk onvervalste sfeer met covers van tophits. Om middernacht is er een spectaculair aftelmoment. Kom je mee feesten op oudejaarsavond?

Op mijnexpeditie

C-mine expeditie is een interactieve avontuurlijke tocht door het mijnverleden met op het programma boeiende verhalen over de mijn, een verrassend traject door ondergrondse gangen met virtual reality waar je ervaart wat het was om mijnwerker te zijn en een klim op de 60 meter hoge schachtbok!

De oerknal … en wat erna kwam

Deze permanente tentoonstelling in de Cosmodrome in Kattevennen vertelt de evolutie van het absolute begin van de kosmos 13,8 miljard jaar geleden tot nu. Ook de thema’s die de astronomie nu bezig houden komen aan bod. En voor de kids is er een speciale speurtocht!

Meer weten: www.visitgenk.be/eindejaar

(Tekst: Franky Hungenaert / Foto C-Mine:Hugo Thomassen)