Hasselt verrast iedereen

319

Van leuke shop- en eetadresjes tot fijne cultuur- en natuurplekjes … Hasselt verrast iedereen! De provinciehoofdstad is een bruisende stad waar van alles te beleven valt. Met de opening van het nieuwe seizoen van de Japanse Tuin is Hasselt opnieuw een troef rijker.

https://www.facebook.com/StepsCityMagazine/videos/230779301121583/

Expo 90 Days of Light

Een van dé Hasseltse trekpleisters is de Japanse Tuin. In dit prachtige park loopt nu de tentoonstelling 90 Days of Light van Michiko Van de Velde. Op een verrassende manier integreert ze oude Japanse kanji, zoals ‘de zon’ en ‘de lente’ in haar werk.

Liever wat sportiever? Op zondag 7 april is er de Hasselt City Run. Tijdens deze loopwedstrijd van 5 of 10 kilometer moet je zo snel mogelijk een aantal checkpoints vinden die zijn aangeduid op een kaart.

Shoppen

Zin om te gaan shoppen? In Hasselt kan je volop je hartje ophalen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Hasselt is dé bestemming voor een toffe shoppingdag! Of maak er ineens een weekendje van en geniet 48 uur lang van een 70-tal voordelen met je 48u-kaart. Geen idee waar te beginnen? Hasselt stippelde 3 ontdekkingsroutes uit waarmee je exclusief, trendy of alternatief Hasselt ontdekt. Goed om te weten: parkeerstress hoef je in Hasselt evenmin te hebben. Vanaf de parking aan de Boudewijnlaan mag je gratis de reguliere buslijnen gebruiken tot aan het Kolonel Dusartplein of alle haltes op de kleine ring en het station.

Onze tips: All Wellness (www.allwellness.be), Aveda Kap- en schoonheidssalon (www.avedahasselt.be), Canapé BoutiqueDe Boulevard@Holiday Inn – Best Belgian Brasserie (www.bestbelgianbrasserie.com/deboulevard), Fashion Bar – a new way of shopping (thefashionbar.be), Fitnessspecialist (fitnessspecialist.be), Lunetiq (lunetiq.be), Nostex (nostex.be), Rogiers Lederwaren (www.lederwarenrogiers.be), Single Track Bikes (www.singletrackbikes.be), XL Mode (www.xl-mode.be)

 

Cultuur binnen- en buitenshuis

In Hasselt vind je letterlijk en figuurlijk kunst op elke hoek van de straat. Deze street art city herbergt niet minder dan 80 werken van internationale kunstenaars. Meer voor cultuur binnenshuis? Op vlak van design is Z33 een internationale smaakmaker, terwijl CIAP beloftevolle kunstenaars in een klassiek decor presenteert. Of toch maar cultuur à porter? In het Modemuseum kun je van 13 april tot 15 september de expo Wonder Women, Sterke Vrouwen in de Mode gaan bewonderen.

Meer Hasselt ontdekken? Check www.visithasselt.be

(Tekst: Michael Meers)