Ontdek Hasselt: onze tips

695

Hasselt heeft het. Van shoppers over foodies tot cultureel gezinde mensen: iedereen voelt zich thuis in de Limburgse hoofdstad. Een bruisende stad voor jong en oud(er). En daar komt in december nog een sausje van kerstsfeer over. Enkele blikvangers in Hasselt.

Magisch Hasselt

Wie kerstsfeer en Hasselt in één zin gebruikt, denkt spontaan aan Winterland. Op het Kolonel Dusartplein vindt al de elfde editie plaats, met dit jaar de terugkeer van het reuzenrad. Verwarm je aan de eet- en drankstanden, kom schaatsen, spring binnen op de indoor kerstmarkt, … Niet minder dan 1,4 miljoen ledlampjes en 12.000 vierkante meter winterpret maken er een echt sprookje van.

Win een fles cava

Misschien krijgt jouw bezoek aan Winterland nog een lekker staartje en win jij een fles cava! Wat moet je doen om hierop kans te maken? Heel eenvoudig: bezoek tussen 7 en 30 december Winterland, stap er binnen in het Huis van de Kerstman en neem een foto in de Green Key Photobooth. Op 6 januari worden de winnaars bekendgemaakt. Succes en veel plezier!

Volop shopplezier

De Limburgse hoofdstad telt heel wat leuke winkels, van budgetvriendelijke tot meer exclusieve zaken. Hasselt is kortom een ideale bestemming voor een ‘shop till you drop’-dag! Of maak er ineens een weekendje van en geniet 48 uur lang van een 70-tal voordelen met je 48u-kaart. Goed om te weten: op zondag 16 en 23 december zijn er Kerstshopzondagen. Nog meer shopplezier dus!

Onze tips: Bazarts (www.bazarts.be), Cosine (www.cosine.be), Grisar slaapcomfort (www.grisarslaapcomfort.be), Huidexpert (www.huidinstituuthasselt.be), Project Evolutions (www.projectevolution.be), Van Osch  (www.vanosch.bmw.be)

Expo: Backstage/Frontstage

Een tentoonstelling in een modemuseum dat een blik achter de schermen gunt van een … modeshow. Met Backstage/Frontstage krijg je een zelden geziene inkijk. Aan de hand van video, fotografie en silhouetten van ontwerpers en modehuizen zoals Dries Van Noten, Yohji Yamamoto, Dior en John Galliano word je de backstage binnengeleid. Nog tot en met 17 maart 2019 te zien in Modemuseum Hasselt. (foto: Galliano, H/W 2004-05, © Marleen Daniëls)

 

Proeven van lekkers

Hasselt heeft vele troeven met niet in het minst de vele verrassende culinaire adresjes. Op het gebied van gastronomie zit je hier dus helemaal goed. Typische streekproducten als jenever, speculaas of praline zijn bekend en tegelijk een must om te proeven.

Street art wandelroute

Als muren konden praten … Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan zestig gevels pakken uit met prachtige street art. Wil je geen enkel werk missen of ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de artiesten? Haal de gratis street art wandel- en fietsroute af bij Toerisme. Zeker de moeite!

‘t Plezante Potenpad

Een leuke uitstap met de kids? Domein Kiewit is the place to be. De kinderen kunnen er kennismaken met de boerderijdieren of ravotten in de speelhoek en in het avontuurlijke speelbos. Of doe ’t Plezante Potenpad, goed voor 2 km buggyvriendelijk wandelplezier. Voor speurders is er een geocaching-route en de familiespeurtocht ‘Het Mysterie van Kiewit’.

Meer weten: www.visithasselt.be

(Tekst: Michael Meers / Foto’s: Kris Van de Sande/Winterland/Visit Limburg)