Ontdek Herent in hartje Dijleland

901

Een dagje uit in Herent, gelegen in het Dijleland, zal niemand vervelen. Naast de gezellige pleinen, bijzondere bezienswaardigheden, discotheek The Villa en heel wat groen, kan je in Herent en de deelgemeenten Winksele en Veltem-Beisem ook terecht bij tal van handelaars voor een aankoop op maat.

Aangenaam shoppen

In Herent vind je een heel divers aanbod voor elke leeftijd. Van interieur, mode, sport en wellness tot lasershooting en originele geschenken. De vriendelijke, persoonlijke aanpak van de handelaars zorgt er voor een leuke, ongedwongen shoppingervaring. Op dinsdagvoormiddag koop je op de wekelijkse markt tal van verse producten.

Onze tips: Cockx (cockx.be), Fit For You (www.fitforyou.be), Optiek De Groeve (www.optiekdegroeve.be), Yves’ kwaff’uur & bôte (facebook)

Kerstmarkt

Op zaterdag 22 december organiseren de leden van Jeugdhuis De Molotov een nieuwe editie van de Herentse kerstmarkt. Je kan er als bezoeker terecht bij verschillende kraampjes van Herentse verenigingen, organisaties en goede doelen. Bij gezellige vuurkorven kan iedereen genieten van een hapje, drankje, muzikale optredens en de warme kerstsfeer.

Corou de Berra in GC De Wildeman

In het kleine maar supergezellige GC De Wildeman vinden er regelmatig fijne cultuurvoorstellingen plaats. Geniet er op 11 januari 2019 van een nieuwjaarsconcert uit het warme Zuiden met Corou de Berra. Verankering, nieuwsgierigheid, verfijnde techniek, fantasie: dit is wat aan dit kwartet een unieke artistieke vrijheid geeft.

Bijzonder orgel in de Onze-lieve-Vrouwkerk

De Onze-Lieve-Vrouwkerk is een bezoekje waard. Het oudste gedeelte van deze kerk is ongetwijfeld de romaanse vierkante toren, gebouwd in zandsteen in de tweede helft van de 12de eeuw. Bijzonder is dat de Onze-Lieve-Vrouwkerk een merkwaardig Robustelly-orgel uit 1770 bezit. (foto’s: Open Churches)

Volop speelplezier

Kinderen kunnen in Herent naar hartenlust spelen en ravotten. In vele hoekjes van de gemeente zijn er kleinere en grotere speelhoeken. De gemeente heeft een leuke brochure uitgebracht waarin je alle speelterreinen terugvindt op een overzichtelijke kaart. Veel speelplezier!

Het Kastanjebos

Een mooi groen pareltje is het Kastanjebos. Alhoewel hier nog weinig kastanjebomen te vinden zijn, heette dit bos reeds ‘Castaniënbosch’ toen graaf de Ferraris in 1778 zijn beroemde kaarten tekende. Het bos kent een zeer gevarieerde plantengroei met meer dan 260 soorten. Rond en door het reservaat loopt een aangeduid wandelpad.

Wandelen langs holle wegen

Trek de stapschoenen aan en waag je aan de prachtige Holle-wegenwandeling van 6,9 km. Door een holle weg wandelen geeft een heel apart gevoel. Dat komt omdat je omsloten bent door taluds. Bij voldoende diepe holle wegen zul je het omliggende landschap niet kunnen waarnemen. Dat zorgt voor een zeer besloten, intieme sfeer.

Meer weten? Check www.herent.be

(tekst: Mieke Vercruijsse)