Herselt-Ramsel, gastvrij en groen

1013

Ontspannen in de natuur, cultuur opsnuiven, leuke adresjes ontdekken en meer … Herselt-Ramsel is gastvrij en groen!

Herselt en deelgemeente Ramsel vormen de ideale locatie om een dagje te ontspannen. Pik een activiteit mee in De Mixx, maak een natuurwandeling of stap eens binnen bij de lokale handelaar en vlij je nadien neer op één van de leuke terrasjes.

Shoppen: hartelijk Herselt en Ramsel

Zin om je collectie lente- en zomerkleren wat uit te breiden? De gemeente Herselt/Ramsel kent een stijgend aantal modezaken waar het gezellig shoppen is. Liever de innerlijke mens wat verwennen? Neem dan een kijkje in één van de wijnzaken of stap binnen bij de plaatselijke horeca. Loop eens langs op het gemeentehuis en verras vrienden of familie met de Hartelijk Herselt/Ramsel geschenkdoos. Deze bevat waardebonnen van 5 euro die bij heel wat handelaars in Herselt/Ramsel gespendeerd kunnen worden.

Cultuur: Kunst in de Mixx

Weer of geen weer, Vrijetijdscentrum De Mixx zorgt voor een uitgebreid gamma aan activiteiten. Van vrijdag 19 april tot en met maandag 6 mei kan je in De Mixx genieten van een tentoonstelling in het kader van de Week van de Amateurkunsten (WAK). Je kan er werken van Herseltse amateurkunstenaars, de cursisten van workshops cultuur, de scholen en de Academie beeldende kunst – afdeling Herselt bewonderen.

Natuur: Domein Hertberg

Voor een goede portie natuurbeleving moet je hier zijn! Een uitstapje naar natuurdomein Hertberg mag daarbij zeker niet op je lijstje ontbreken. Hertberg maakt deel uit van de voormalige Merodebossen en is een eindeloos lijkend gebied van bos en natuur. Geografisch is Hertberg gelegen op de overgang van Kempen en Hageland. Je treft er enkele ‘bergen’ aan, getuigenheuvels uit een ver verleden, en heel veel bos. Het natuurdomein is naast een bron van plezier en ontspanning voor de vele gebruikers ook een haven van rust en kalmte voor de natuurlijke bewoners.

Wandelnetwerk De Merode

Trek je stapschoenen aan en verken het wandelnetwerk de Merode dat zich uitstrekt over drie provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg) en negen gemeenten (Geel, Herselt, Laakdal, Westerlo, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo met uitlopers richting Hulshout, Aarschot en Diest). De vlakke Antwerpse en Limburgse Kempen en het heuvelachtige Hageland vormen het mooie decor.

De Kapittelberg

De zuiderflanken van de heuvelrug van Diest tot Aarschot, waartoe de Kapittelberg van Herselt behoort, vormden eeuwen geleden onze Vlaamse Wijngaardgordel. Vlak bij de abdij van Averbode en de abdij van Tongerlo leverde deze wijnheuvel in de 15de en 16de eeuw de miswijn voor de abdijen en de notabelen. De zuiderflank, beplant met 14.000 wijnranken, deint uit in een groene vallei, waar de natuur nog echt is en waar het landschap tot stilte dwingt.

Meer weten over Herstelt en Ramsel? Check www.herselt.be

(Tekst: Mieke Vercruijsse – Foto’s: Provincie Antwerpen, GF)