De Maasvallei strekt zich uit van Kessenich tot Lanaken en grenst aan Zutendaal, dat helemaal terecht ‘het groenste snoepje van Vlaanderen’ wordt genoemd. De Maasvallei heeft charme en voor iedereen iets: cultuur met prachtige musea in Maaseik, watersport en een heel gevarieerd shoppingaanbod in de context van een prachtige natuur.  Een dagje Maasvallei is prima maar twee of meer dagen is natuurlijk nog beter!

Shoppen met sfeer!

Echt gezellig winkelen, je kan het eigenlijk overal in de Maasvallei. Sfeervolle winkelstraten, modieuze boetiekjes met hippe designercollecties … Een bezoekje aan Maasmechelen met het commercieel centrum Pauwengraaf en Koninginnelaan, M2 Shopping Center en natuurlijk Maasmechelen Village, staat garant voor lekker flaneren in een lichte en luchtige architectuur  tussen charmante boetiekjes, knusse cafés en gezellige restaurants! Elk jaar ontvangt Maasmechelen miljoenen bezoekers op zoek naar de nieuwste trends!

Onze tips: ASW (a-s-w.be), Moco Tegels (tegelsmoco.be), Princess Keukens (princesskeukens.be), Thevissen cv (thevissen-dilsen.be), Wellness Orchidee Exclusive – (wellness-orchidee.be)

Cynthia Reekmans trok alvast even op verkenning!

 

Maaseik, cultuurparel van het Maasland

Maaseik wordt terecht de cultuurparel van het Maasland genoemd met een mooi aanbod aan musea. Met het combiticket beleef je in het Regionaal Archeologisch Museum de geschiedenis van het Maasland op een creatieve manier en kan je de kerkschatten bekijken. Een bezoekje aan de oudste privé-apotheek van het land op de Markt maakt het helemaal af! Elke zondag start om 11 uur een aperitiefwandeling met gids die afsluit met twee heerlijke streekdrankjes en -producten. Nog een tip is Maaseik by Night vanaf 2 november, een sfeervolle tijdreis door de donkere straatjes.

Blotevoetenpad in Zutendaal

Elk jaar vinden ruim 150.000 bezoekers de weg naar Bezoekerscentrum Lieteberg. Meestal op blote voeten want het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen ligt hier! De kiezels, zand, boomschors, water en modder zorgen voor een natuurlijke voetmassage en stimuleren hart en bloedsomloop! En er zijn nog méér attracties: een hangbrug, enorme ladders, een houten uitkijktoren, bungelbanken, een onderaardse gang, een Dragonfly, een bergbeek en het insectenmuseum Entomopolis.

Natuur: De Maas en méér!

Rivierpark Maasvallei staat garant voor kilometers fietsfun. Een diversiteit aan landschappen zoals de Mechelse Heide, fauna en flora en dat gecombineerd met de Limburgse gezelligheid en de rust van de Maas maken van je tocht een heerlijke, ontspannen belevenis. Lanaken is de ideale uitvalsbasis om te starten. Met faciliteiten voor fietsverhuur, fietsvriendelijke hotels en horeca ben je helemaal klaar voor zalige tochtjes. En ook wie meer van wandelen houdt, vindt in de Maasvallei een mooi aanbod!

Agenda: Maas Trek 2019

In Kessenich kunnen de allerkleinsten het hele jaar door met de wandeling ‘Rijntje en zijn vrienden’ op een speelse manier kennismaken met de bewoners van het Vijverbroek: 2,3 kilometer lang met korte doe-opdrachtjes. Muziekliefhebbers mogen het optreden van de Bulgaarse pianiste Marietta Patkova met creaties van onder meer Debussy en Rachmaninov niet missen in CC Maasmechelen op 18 oktober. In de Mijnkathedraal in Eisden brengt ‘graindelavoix’ op 22 oktober een Italiaans-Vlaams programma met oude muziek. En op 6 oktober kan je het RivierPark Maasvallei te voet verkennen met Maas Trek, een grensoverschrijdend wandelevent voor jong en oud. Bij de start aan het Bastion in Kessenich kan je ook genieten van het Nationaal Koningsschieten.

www.rivierparkmaasvallei.eu

(tekst: Franky Hungenaert)