Ontdek het bijzonder veelzijdige Heusden-Zolder

661

Bruisend, vernieuwend, cultuur & natuur en toffe activiteiten: Heusden-Zolder is bijzonder veelzijdig

Veel meer dan alleen het Circuit Zolder is Heusden-Zolder een bijzonder aangename multiculturele gemeente met een boeiende combinatie van cultuur (Mijngeschiedenis), natuur (De Wijers) en een levendig handelsgebeuren.

Ontdek Heusden-Zolder part 2

Dat Heusden-Zolder alles in huis heeft om haar bezoekers te verwennen is meer dan duidelijk want Cynthia Reekmans ging nog een 2de keer voor jullie op ontdekking! Ontdek meer op www.steps.be/ontdekheusden-zolder

Geplaatst door Steps Magazine op Donderdag 7 maart 2019

Leuk om te doen

Drie dagen op een rij, op 14, 15 en 16 maart kan je genieten van Fidelis Fortibus van Circus Ronaldo. Een ‘tour de force’ van bedenker Danny Ronaldo, die alleen in de piste staat en een ode brengt aan de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven. Een leuk uitje met de kids is ook de Play-On-Wheels (POW) op het Circuit Zolder. Met o.m. een nieuwe buitenspeeltuin, telegeleide autootjes, een racesimulator en meer is plezier gegarandeerd.

Shopplezier

Shopaholics kunnen hun hartje ophalen in Heusden-Zolder. De Koolmijnlaan is dé bruisende shoppingstraat in Heusden-Zolder waar je fijn kan snuisteren in zowel kleinere, artisanale handelszaakjes als de grotere ketens. Uiteraard valt er in het winkelcentrum Cité eveneens heel wat om te ontdekken.

Onze tips: Autobanden Erwin (www.bandenerwin.be), Broekmans Drankenshop (www.drankenshop.be), Domani (www.boetiekdomani.be), Exellent Heusden (www.exellentheusden.be), Storebox (www.storebox-opslag.be), Karine Optiek (www.optiekkarine.be), Lingerie Extreme (facebook), P&G Metaalwerken (www.pgmetaalwerken.be), Waypoint (www.waypointzolder.be), Watt 17 (www.watt17.be), Vandermaesen (www.vandermaesen.be), Jolien Baby- en kinderkleding  (facebook

Een must do is ook de multiculturele markt, elke tweede en vierde woensdagnamiddag van de maand op ondernemingspark De Schacht. Meer zuiderse sfeer proeven? Maak dan te voet of per fiets (verhuur) kennis met het mediterrane karakter van de mijnstreek. Volg de wandelingen die je doorheen de gezellige straten met multiculturele handelaars, cafeetjes en eethuizen leidt.

Duik in het verleden

In de ZLDR Luchtfabriek word je terug in de tijd geflitst. In het voormalige ophaalmachinegebouw en de presluchtcentrale beleef je het mijnverleden in al haar glorie. Ontdek hoe er op 800m diepte (!) geademd en gewerkt kon worden of hoe het voelt om in een oneindige schacht te staan.

De Wijers

Liever een gezonde portie buitenlucht? Ga dan op ontdekking in De Wijers, een uitgerekte vijverstreek met meer dan 1.200 vijvers. Tip: je kan De Wijers ook verkennen met een segway en een begeleider.

 

 

 

(tekst: Michael Meers, foto’s: Heusden-Zolder, Iventura)