Ieper bekoort ieders hart

669

Cultuur-historisch erfgoed, groen, toffe eet- en winkeladresjes … Ieper bekoort ieders hart!

Ieper is de grootste stad in de Westhoek. En toch ligt alles hier op ruime wandelafstand van elkaar. Het historische karakter in combinatie met de groene gordel rond de stad, toffe hotspots en een mooi cultuuraanbod maken van Ieper een bruisende plek vol charme en karakter.

Shoppen

Winkelen is nog nooit zo leuk geweest! Met de Ieperse kadobon kan je terecht in een zestigtal handelszaken in Ieper en deelgemeenten. De bon is ideaal als geschenk voor vrienden en familie, of gewoon voor jezelf! Je kan de bon onder meer aankopen bij de Dienst Toerisme. Speciaal voor de shoppers wordt elk eerste weekend van de maand de Menenstraat volledig verkeersvrij gemaakt in de namiddag. Volg Shop In Ieper op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Historisch charmant

Ieper onderging tijdens Wereldoorlog I een complete vernieling. De Ieperlingen hebben hun stad met trots, passie en respect voor de geschiedenis opnieuw opgebouwd en op de kaart gezet. Een must visit is de Menenpoort, het grootste herdenkingsmonument van WO I. Iedere avond en dit al sinds 1928, wordt hier stipt om 20 uur de Last Post geblazen. Ook het Flanders Field Museum, het Yper Museum en het Merghelynck Museum ademen meer dan 1.000 jaar Ieperse geschiedenis. Naast het cultuuraanbod in het kader van de herdenking van WO I, biedt de stad nog heel wat andere boeiende activiteiten. Ga langs in het bezoekerscentrum in de Lakenhalle, voor nog meer tips om jouw verblijf onvergetelijk te maken!

Ypres Lotus Day

Autoliefhebbers en fans van mooie bolides noteren nu al de elfde editie van Ypres Lotus Day in hun agenda. Op donderdag 30 mei vindt opnieuw het grootste Lotusevent met internationale belangstelling plaats in België. De Lotuseigenaars worden langs de mooiste plekjes om en rond Ieper geleid. Toeschouwers kunnen de wagens bewonderen op de Grote Markt. Het volledige programma kun je terugvinden op www.ypreslotusday.be

 

Meer weten? Check www.toerismeieper.be

(tekst: Emily Billiau- foto’s: Jan D’Hondt/GF)