Schaatsplezier, lekker eten & drinken, fijn cadeautjes shoppen en meer … Mechelen houdt je warm

Deze winter valt er van alles te beleven in de stad aan de Dijle. Leer je eerste pirouette maken op de Schaatsboot, laat je betoveren door het Museum of the Moon en koop je kerst- en nieuwjaarscadeaus bij een van de lokale handelaars. Op de shoppingzondagen 29 december en 5 januari doen zij van 13 tot 18 uur speciaal de deuren open en kan je genieten van allerlei buitenkansjes en randanimatie. Mechelen biedt deze winter dus voor elk wat wils.

De Schaatsboot

Na het succes van de voorbije jaren meert de ijspiste deze eindejaarsperiode opnieuw aan bij de Havenwerf. Is het pas je eerste keer of kan je al pirouettes maken als geen ander? Iederéén kan hier terecht voor onvervalste winterpret. Je betaalt 8 euro voor een ticket, inclusief de huur van een paar schaatsen. Geen schaatsfanaat maar eerder een gezellige toeschouwer met een winterdrank in de hand? Dan is de aansluitende Winterlounge the place to be.

Kerstmarkt aan de Dijle

Geen eindejaarsperiode in Mechelen zonder een sfeervolle kerstmarkt! De Vismarkt en de Haverwerf worden ingepalmd door meer dan 45 verschillende kerstkraampjes. Geniet van allerlei hartige en zoete lekkernijen, waag je aan de koude en warme winterdranken of snuister tussen de ambachtelijke producten. Wie weet, scoor je hier wel dat ideale eindejaarscadeau waar je naar op zoek bent?

Winterbars

Tijdens de winter poppen ook in Mechelen de winterbars als paddenstoelen uit de grond. Zo kan je in de Winterlounge aan de Haverwerf terecht voor een lekker drankje en hapje met uitzicht op de ijspiste. Ben je op zoek naar een feestlocatie? Dan ben je bij Mirage Winterbar op het binnenplein van het stadhuis aan het juiste adres. Van meezingavonden tot gezellige namiddagen: iedereen wordt op zijn wenken bediend. Voor de échte après-skiparty’s moet je bij de Moose Winterbar in Transit M zijn. Foute feestjes, spijkers in boomstronken en bediening in lederhosen zijn hier vaste kost. In de Adegemstraat slaat Winterbar SON zijn tenten op.

Museum of the Moon

Het befaamde Museum of the Moon zakt deze winter af naar de Mechelse Sint-Romboutskathedraal. Deze artistieke installatie is een samensmelting van maanbeelden, maanlicht en sound scapes door de bekroonde componist Dan Jones. Met een diameter van liefst 7 meter en gedetailleerde NASA-afbeeldingen van het maanoppervlak waan je je helemaal in hogere sferen.

 

Meer weten: www.mechelen.be en www.mechelenhoudtjewarm.be

(Tekst: Ben Conaerts, Foto’s: Mechelen Feest, Luke Jerram)