Pelt is pico bello

353

Natuur, cultuur, erfgoed, toffe handelszaken, kindvriendelijk, … Pelt is pico bello! Het logo van de nieuwe fusiegemeente Pelt stelt een opgestoken hand voor die het pico-belloteken symboliseert. En ja: alles is pico bello in wat ooit Overpelt en Neerpelt heette. Pelt heeft zijn gasten dan ook heel wat moois en interessants te bieden.

Moois in en uit de streek

De lokale ondernemers, handelaars en horecazaken in de vroegere kernen van Overpelt en Neerpelt heten je van harte welkom! Shop lokaal en steun zo de middenstand. De excellente service en de glimlach krijg je er steeds gratis bij.

Iets lekkers drinken in één van de vele horecazaken? Probeer dan eens de Peltr Blond. Dit is een speciaalbier met hergisting op fles. Tip: wist je dat Bosland ook enkele streekproducten heeft? De Tree Gin, Bosland-praline en de Bosland-koekjes moet je geproefd hebben!

Onze tips: Deckers Tapijt (deckerstapijt.be), Gamma (gamma.be), H.K. Kwanten (www.kwanten.com), Kapsalon Carré (kapsaloncarre.be), Limbucolor (limbucolor.be), Meubelen Eijssen (meubeleneijssen.be), New Look Fashion (newlookfashion.be), Peltri Shopping (peltri.be), Ploem (optiekploem.be), S&R Dommelslag (www.lago/pelt).

 

Deelnemers Pelt:

Het Klankenbos

Voor een ontspannende wandeling in het groen, zit je hier meer dan goed. Uniek en een bezoekje meer dan waard is het Klankenbos in provinciaal domein Dommelhof in Neerpelt. Tussen de bomen ontdek je een bijzondere verzameling klankinstallaties. De kunstwerken zijn niet alleen een prikkeling voor het oor maar ook een streling voor het oog. Leuk om te bezoeken met het hele gezin.

Cultuur

Bijzondere werken kun je tussen 19 april en 1 juni ook ontdekken in cultuurcentrum Palethe. Lokale talenten krijgen er de kans om hun werk te tonen in het kader van de Week van de Amateurkunsten. Ook werken van amateurkunstenaars worden bij deze tentoonstelling betrokken.

Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Aan het 67ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ), dat dit jaar loopt van 3 tot 6 mei, nemen bijna 100 ensembles en orkesten uit maar liefst 29 landen deel! Goed voor zo’n 4.000 optredende jongeren. Het groeiend aantal landen dat groepen afvaardigt naar Pelt, toont aan dat het EMJ meer dan ooit het epicentrum is voor jongeren om mekaar via muziek en zang te ontmoeten en te waarderen. Alle details op www.emj.be.

Meer ontdekken van Pelt? Check www.gemeentepelt.be

(Tekst: Michel Vanderfeesten)