Putte en Bonheiden hebben het allemaal

815

Leuke plaatsen om te ravotten, een prachtige natuur, mooie bezienswaardigheden, boeiende activiteiten en natuurlijk toffe winkels om heerlijk te shoppen… Bonheiden en Putte hebben het allemaal!

Deze parels ligt verscholen op een boogscheut van Mechelen en zijn vlot bereikbaar met de wagen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Shoppen: koopzondagen en geschenkbon

De shoppingliefhebber komt in Bonheiden en Putte zeker aan zijn trekken. Al aan het denken aan een outfit voor de eindejaarsperiode? Goed nieuws, want de handelaars van Putte openen elke eerste zondag van de maand de deuren tot 17 uur en in Bonheiden zijn er koopzondagen in december. Dat is hét moment om je kleerkast klaar te stomen voor de feesten. Zowel in Putte als in Bonheiden kan je ook een geschenkbon aanschaffen. Een ideaal cadeautje voor wie graag winkelt.

Agenda: bijzondere wandelingen

Tijdens de Nacht van de Duisternis op 12 oktober pakt Putte uit met een vertelwandeling op kindermaat. De volwassenen kunnen deelnemen aan een gegidste nachtdierenwandeling door Natuurpunt De Putter. Vooraf inschrijven (milieudienst@putte.be) is voor beide vereist. Op 20 oktober geniet je in Rijmenam dan weer van ‘Spinnenmetenknippen’. Deze muzikale wandelvoorstelling brengt het verhaal van Lily die op het kerkhof woont en daar Kasper ontmoet… (foto Jelle Wildiers)

Cultuur: Kasteel van Zellaer

Het parkdomein Kasteel Zellaer is dé nieuwe toeristische trekpleister in Bonheiden. Je kan er genieten van mooie wandelingen in de prachtige kasteelomgeving. Het domein ontstond vermoedelijk in de dertiende eeuw als feodaal waterslot. De gracht en de aanleg van het parkdomein zijn historisch zeer waardevol. In het park staan enkele oude monumentale bomen die minstens 200 jaar oud zijn. Het park is dan ook beschermd als landschap. Het parkdomein is het gehele jaar vrij toegankelijk. Wil je kasteel Zellaer in Bonheiden graag eens bezoeken? Dat kan! Tijdens een rondleiding met een kasteelgids treed je in de voetsporen van de kasteelbewoners en het personeel. Elke eerste zondag van de maand kan je om 14 uur aansluiten. Vooraf inschrijven is wel gewenst. (foto Dries Vandenbrande)

 

Actief: Samen op pad

Wist je dat de natuur in en om Mechelen de ideale bestemming is voor leuke uitstapjes? De ‘Samen op pad’-kaart bundelt zeventien kindvriendelijke wandel- en fietslussen in deze omgeving. Ook in Bonheiden zijn er lussen uitgestippeld. Frisse lucht, groene knieën, leuke natuurweetjes … Je vindt het hier allemaal! Ook in Putte kunnen kinderen naar hartenlust spelen en ontdekken. De gemeente telt een negental openbare speelterreinen. (foto (foto P. Borghgraef)

Natuur: Natuurgebied Beerzelberg

Putte kent verschillende natuurgebieden. Het bekendste is ‘Beerzelberg’ wat met 51,60 meter het hoogste punt is van de provincie Antwerpen. Je kan het natuurgebied via verschillende invalswegen betreden. Op het hoogste punt zelf vind je een informatiebord met geologische informatie en info over de fauna en flora zoals bijvoorbeeld de hakhoutstoven. Sommige van die hakhoutstoven dateren uit de middeleeuwen en zijn van grote waarde voor het behoud van onze inheemse soorten.

Meer weten www.bonheiden.be en www.putte.be.

(Tekst: Mieke Vercruijsse)