Ontdek Sint-Truiden: Kloppend hart van de fruitstreek

702

Kloppend hart van de fruitstreek, een rijke geschiedenis om u tegen te zeggen, een rijk verenigingsleven en een mooi handelscentrum: Sint-Truiden heeft alles en meer in huis om haar bezoekers te verwennen. Een kleine selectie.

Ontdek Sint-Truiden part 2

Dat Sint-Truiden alles in huis heeft om haar bezoekers te verwennen is meer dan duidelijk want Cynthia Reekmans ging nog een 2de keer voor jullie op ontdekking :-)Check het volledige artikel op www.steps.be/ontdeksint-truiden

Geplaatst door Steps Magazine op Maandag 8 oktober 2018

1. Wandel- en fietsparadijs

Dat het glooiende Haspengouw met zijn holle wegen, bloemrijke akkers, prachtige vergezichten, … alles heeft voor een geslaagde wandel- of fietstocht, daarover is geen discussie mogelijk. Je kan fijn stappen in één van de vele wandelgebieden of een route kiezen uit het prachtige fietsroutenetwerk. Tip: ontdek de fruitplantages aan de hand van een routekaart.

2. Shoppen

Voor een bijzondere shopervaring zit je hier altijd goed: in een historisch decor kan je van de ene winkelstraat naar de andere kuieren, die uitmonden op de gezellige Grote Markt. Snel een boodschap doen? Parkeer 30 minuten gratis op de Shop & Go-parkeerplaatsen in de twee randgebieden van de Grote Markt. Tip: noteer alvast de shopzondag van28 oktober in je agenda.

Onze tips: Argenta Degraef (argentadegraef.be), Bistro 11 (bistro11.be), Flo495 (flo495.be), Green Ice Store (facebook.com/Greenicesinttruiden), Home & Co Pierard (homeenco.be), Jodi Schoenen (jodischoenen.be), Kris Gordijnatelier (gordijnatelierkris.be), Lindebrings (www.lindebrings.be), Loix Fietsen (fietsenloix.be), Mooze Lifestyleclubs (mooze.club), Morren Motor (www.morrenmotor.be), Yans Juwelier (juwelier-yans.be)

3. Sint-Truiden by lights

De sfeervolle avondwandeling Sint-Truiden by Lights kan t.e.m. 27 januari iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf zonsondergang gewandeld worden. Tip: Van 20u30 tot 21u30 is er elke zaterdag ook vurige animatie in het Klein Stadspark. En iedere 4de zaterdag van de maand is er muzikale animatie op 5 locaties van het parcours.

4. Stad van kastelen

Met een achttal kastelen mag je Sint-Truiden ook wel een kastelenstad noemen. De meeste zijn niet open voor het publiek. Kennismaken met Kasteel Nieuwenhoven kan via een boeiende rondleiding. Aanrader: het Voelsprietenpad op het kasteeldomein Nieuwenhoven is een leuke doetip met kinderen.

5. Must do: de abdijtoren beklimmen

De landmark van Sint-Truiden is ongetwijfeld de abdijtoren die je ook kan beklimmen. Na welgeteld 196 treden, met onderweg enkele rust- en ervaringsplatforms, kan je genieten van een adembenemend uitzicht. Tip: met een Trudopas kan je eveneens de crypte, kapucijnenkapel, Festraetsuurwerk en Guvelingen-kerk bezoeken. Te koop bij toeristische dienst.

6. Culinaire geneugtes

Aan culinaire geneugtes ontbreekt het hier absoluut niet: alleen al op de Grote Markt vind je tal van brasserieën en restaurants. In de (na)zomer is het nog gezellig vertoeven op de terrasjes met uitzicht op de 3 torens. Maar kijk gerust ook even verder dan het centrum; in de stadsrand en op het platteland schuilen er ook enkele verborgen culinaire pareltjes.

7. Dynamische stad

Cultuurcentrum De Bogaard is het kloppend hart van cultureel Sint-Truiden. Met een gevarieerd aanbod van comedy, muziek, theater en familievoorstellingen hebben ze voor iedereen wat wils. Met zo’n 130 verenigingen en culturele organisaties kan Sint-Truiden ook bogen op een dynamisch verenigingsleven.

Meer weten? Check www.toerisme-sint-truiden.be

(tekst: Michaël Meers, foto: Toerisme Sint-Truiden en Toerisme Limburg)