Tessenderlo verwent iedereen

439

Fietsen, wandelen, bijzondere musea, toffe winkeladresjes, groene plekjes … Tessenderlo verwent iedereen

Mooie fiets- en wandelroutes, het Bosmuseum, de VVV-toren in het prachtige, uitgestrekte stilte- en natuurgebied Gerhagen,… Tessenderlo, sinds 1976 een Groen Vakantieoord, charmeert elke bezoeker!

Op de agenda

Afscheidnemend dorpscolumnist Louis Alaerts brengt op 16 mei van 20 tot 23 uur in Cultuurhuis Tessenderlo hulde aan schrijver Joseph Roth. Zijn werk wordt tot leven gebracht door Tom Lanoye, Herman Brusselmans, Gène Bervoets en Els Snick.

Noteer zeker ook al Looi Feest, van vrijdag 5 tot dinsdag 9 juli, in de agenda. Met een kermis, braderij, straattheater, stratenlopen, vuurwerk, … is dit het evenement bij uitstek om de zomer goed in te zetten.

Ook leuk om te bezoeken, is het Bosmuseum, gelegen aan de voet van de Zandberg in het natuurgebied Gerhagen. Hier wordt de fauna van de streek educatief voorgesteld en is er de permanente tentoonstelling Van ei tot ei.

Shoppen

Het fijnste winkelgebied van West-Limburg? Dat is ongetwijfeld Tessenderlo. In de aaneensluitende straten – De Markt, Neerstraat, Diesterstraat en Stationsstraat – ontdek je een veelzijdig aanbod aan kwaliteitszaken waar je vriendelijk ontvangen wordt door de Looise handelaars. Op zoek naar een cadeautje? Dan is de cadeaubon voor ‘Winkeldorp Tessenderlo’, die je kan opnemen in elke deelnemende winkel van Tessenderlo, een aanrader.

Kleinste museum van België

In 2013 werd met het LOMAK – Loois Museum voor Actuele Kunst – het kleinste museum van het land geopend. Dit museum hangt aan de gevel van het gemeentehuis en is te bezichtigen met een kijker die wat verder naast de Sint-Martinuskerk staat. Er staat steeds een wisselend kunstwerk. In de kelder onder dat gemeentehuis bevindt zich het streekarcheologisch museum en het Loois Archief- en Documentatiecentrum (LAD). Je maakt er kennis met de geschiedenis, heemkunde, genealogie en archeologie van Tessenderlo.

 

 

Meer weten? Check www.tessenderlo.be/toerisme en www.winkelenintessenderlo.be

(Tekst: Michael Meers)