Wilrijk blijft charmeren

573

Erfgoed, leuke shoppingadresjes en veel meer … Wilrijk blijft charmeren!

In deze veelzijdige gemeente aan de rand van ’t stad kan je het hele jaar door zorgeloos genieten. Ook dit najaar valt hier nog heel wat moois te beleven. Wij verzamelden alvast de mustdo’s en sees!

Shoppen

Het centrum heeft een sterke winkelkern waar het heerlijk shoppen is. Naast bekende winkelketens kan je hier ook kleine modeboetieks en unieke speciaalzaken ontdekken. Ook voor lekker eten hoef je echt niet altijd naar ’t stad af te zakken, Wilrijk telt ook tal van gezellige horecagelegenheden. Wij tippen graag Món, een heerlijk grillrestaurant, dat naast een vestiging in ’t stad ook eentje in Wilrijk heeft. En wel in Salons van Edel, in het gerenoveerde kasteel Hof Ter Beke. Magisch mooi!

Cultuur

Een nieuw seizoen, een nieuwe portie cultuur. Cultuurcentrum De Kern geeft het startschot met de voorstelling Swing van Circus Ronaldo. Op het ritme van de jaren veertig een adembenemend schouwspel van acrobatie bekijken? Boek snel je plaatsjes voor 27, 28 of 29 september. De circustent, mét speciaal voor deze voorstelling een gloednieuw Decap-orgel, staat aan de Dokter Veeckmanslaan. (foto Benny De Grove)

Agenda

Snuisteraars, neem meteen jullie agenda erbij en blokkeer zondag 15 september (10-15 uur) voor de feestelijke rommelmarkt in de Valaarwijk. Maar liefst 35 straten vol schatten wachten op jou. Straatartiesten en muziekgroepen geven extra sfeer en op het vernieuwde Kolonel Slaterplein zorgt de jeugddienst voor animatie.

Fort 7

Zin in een mooi stukje natuur? Tussen het Schoonselhof en de industriezone Terbekehof ligt een verborgen parel: Fort 7. Er is wel één ‘maar’: Fort 7 is een erkend natuurgebied en je komt er dus niet zomaar in. Wat wel kan: de maandelijkse thematische rondleiding meepikken. Alle details via www.new.zuidrand.be.

Knappe gebouwen

Het noorden van Wilrijk telt vele fraaie architectuurparels. Met de wandelbrochure ‘Wandelen in Wilrijk: architectuur – Hoogte en Park’ van Kring voor Heemkunde Wilrica kan je ze  allemaal ontdekken. De brochure is te koop (1 euro) in het Wilrijkse districtshuis (Bist 1). Ook zaal Theadrôme (foto) is het zien waard. Vroeger werd ze gebruikt als revuetheater en cinema, nu voor danskes te doen. Afspraak op 12 oktober voor de Retrofuif van de Wilrijkse jeugdhuizen.

Meer weten? Check www.wilrijk.be