Onze stagiaire schrijft een brief aan haar zestienjarige zelf

276

Iedereen kan wel  wat extra positiviteit gebruiken in het leven. Onze columniste Kelly Deriemaker en blogster Oon lanceren daarom deze maand bloguitdagingen. De eerste uitdaging vind je op  de blog van ons Kelly. Deze week  is het thema van het project #boostyourpositivity ‘inner en self’.  We konden dit natuurlijk niet laten liggen, dus gaat ook Steps de uitdagingen aan!

De eerste uitdaging is ‘Schrijf een brief aan je zestienjarige zelf’. Meteen ook de vuurdoop van onze nagelnieuwe stagiaire Sara Opsomer…

Beste Sara,

Je hebt in jouw leven als zestienjarige misschien nog niet zoveel moeten doorstaan. Het leven is voor jou nog een grote speelplaats. Lekker met de fiets naar school en daar wat dollen met je leerkrachten en je klasgenoten. Aan serieuze dingen heb je nog niet echt gedacht maar een brede interesse heb je wel. Je leest elke dag de krant, behalve het sport, en speurt het internet af naar weetjes. Wat je echt wil in het leven heb je nog niet echt voor ogen. Met een leraar als vader en een moeder die verpleegster is, heb je een mooi, veilig vangnet en soms is het daar wel comfortabel maar je wil je daar soms een weg uitbanen.

Maar toch weet ik dat je leven op de middelbare school niet heel gemakkelijk is. Je draagt blokjes, moet sinds een jaar een lelijke bril dragen en hebt krullend haar waar je niks mee aan weet te vangen. Meer ‘plain jane’ kan het niet worden. Het doet je vast denken aan de ‘voor’ versie van Anne Hathaway uit ‘The Princess Diaries’. Wees gerust, binnen vier jaar zie je er al wat acceptabeler uit.

Soms heb je het gevoel dat je maar weinig avontuur beleeft, ik weet het. Maar weet Sara, dat je op je 20ste op Erasmus zal gaan naar Frankrijk, iets waar je altijd al van gedroomd hebt. Je zal er heerlijke mensen ontmoeten, uit alle delen van de wereld. Jouw grote droom om New York of Las Vegas ooit eens te bezoeken, zal je dan wel nog even moeten opbergen. Maar wat ben ik daar nu gaan studeren in Frankrijk, denk je bij jezelf. Journalistiek natuurlijk. Het schrijven heeft je altijd al in de vingers gezeten en dat moet je omarmen. Zelfs al bij het SAHA-zetje waarvoor je spottend schreef over je leraren in het vierde jaar middelbaar. Zelfs een stukje over hun midlifecrisissen kon er wel door.

En ik weet Sara, dat je al een aantal jaar zoekt naar een hobby die echt bij je past. Wel, op je twintigste zal je er uiteindelijk wel achter komen wat het is namelijk: Muziek! Laten we zeggen dat je gewoon jaren met een ‘muzikaal ei’ hebt gezeten en dan zal er uiteindelijk een oplossing zijn om bij een orkest te gaan. Daar kan je dan eindelijk je passie in leggen.

Dus, ik weet dat je je soms verveelt en gewoon naar school gaan je maar weinig uitdaging meer biedt. Alles wordt beter en alles kàn beter. Maar leg je lat ook niet te hoog. Supervrouwen moeten nog geboren worden.

Groetjes
Van jezelf

Wil je zelf ook mee doen? Dat kan! Ga naar www.boostyourpositivity.be en schrijf je meteen in. Je kan er ook zien wie nog meedoet…