De acht meest opmerkelijke hotels: wil je hier slapen?

449

15 NOVEMBER 2013 | Omdat het niet altijd een ‘gewoon’ hotel moet zijn: ziehier de top 8 van ‘s werelds meest opmerkelijke hotels, samengesteld door hotelzoekmachine Trivago

1. Stijlvol de bak in

malmaison_interior

Het Malmaison hotel te Oxford (Verenigd Koninkrijk) biedt haar gasten de mogelijkheid om de nacht door te brengen in een Victoriaanse gevangenis. Britse gevangenissen uit de 19e eeuw staan bepaald niet bekend om hun gastvrijheid, ze behoorden tot de strengste gevangenissen ter wereld. Vandaag werd de harde hand verruild voor fluwelen handschoentjes. Met comfortabele bedden, plasma televisies, luxe douches en een prachtig, warm aangekleed interieur is er in deze boetiekgevangenis aan luxe geen gebrek.

2. Zeer late vlucht

jumbo_room

Voor wie zeker het vliegtuig niet wil missen, is het Jumbo Stay Hostel, gelegen dicht bij de luchthaven Stockholm-Arlanda in Zweden, een perfecte keuze. Dit speciale hotel bevindt zich in een oude Boeing 747-200, ook wel ‘jumbo jet’ genoemd. Deze reus van de lucht heeft sinds haar constructie in 1976 dienst gedaan voor Singapore Airlines, het Amerikaanse Pan Am, en later het Zweedse Transjet. Inmiddels zijn de 450 zitplaatsen ingeruild voor 27 hotelkamers waaronder 2 suites in de cockpit en de staart van het vliegtuig.

3. De trein heeft eeuwige vertraging

crowne_restaurant

Het Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station bevindt zich in het oudste treinstation van de Verenigde Staten, in Indianapolis, Indiana. Wie hier verblijft, kan dineren in de oude stationshal in het Pullman’s restaurant, één van de  beste restaurants die Indianapolis te bieden heeft. Slaapgasten hebben de keuze uit verschillende kamers, waaronder een authentiek ingerichte slaapwagon, die nog altijd op het oude spoor te vinden is. Geen zorgen, je wordt in hetzelfde station weer wakker.

 

4. Slapen in een iglo is cool

igloo_exterior

Voor een heus winteravontuur kunnen reizigers terecht bij het Finse  Igloo Village Kakslauttanen. Iglo’s hebben ze hier in alle vormen en maten. Zo hebben reizigers een keuze uit traditionele iglo’s van sneeuw, met extreem warme dekens en bijbehorende warme sokken voor in bed, en glazen iglo’s waar het binnen een stuk warmer is en gasten tot in de late uren omhoog kunnen turen naar de sterrenhemel en met wat geluk kunnen genieten van het noorderlicht, dat van laat augustus tot laat april aan de poolhemel te zien is.

 

5. Devote nachten

martins_exterior

Martin’s Patershof in Mechelen is een hotel gehuisvest in de in 1867 gebouwde Minderbroederskerk. De kerk werd van binnen geheel verbouwd tot een prachtig modern hotel met een klassieke toets. Goed voor aangename en devote nachten.

6. De boom in!

ufocube

Het Treehotel in Zweden zou je zo voorbij kunnen lopen zonder door te hebben dat je er ooit geweest bent. De hotelkamers bevinden zich hoog boven de grond, tussen de bomen en zijn soms goed gecamoufleerd. Zo zijn er hotelkamers die aan de buitenkant met spiegels zijn behangen. De kubusvormige kamer is daardoor bijna onzichtbaar. Andere kamers zijn bedekt met takken, wat ze doet lijken op enorme vogelnesten. Ook is er een kamer in de vorm van een ufo. Het hotel staat midden in de natuur en moet verwijderd kunnen worden zonder sporen na te laten, aldus de eigenaar van het hotel. Voor natuurliefhebbers is dit hotel zeker een aanrader.

7. Grotbewoners hebben gratis wifi

cave_exterior2

De Cappadocia Cave Suites  in het Turkse Göreme biedt gasten de kans om te overnachten in een oud grottencomplex uit de oudheid. Deze grotten werden in de Romeinse en Byzantijnse periode al bewoond. Sindsdien zijn de grotten behoorlijk gemoderniseerd en is er bijvoorbeeld gratis wifi aanwezig.

 

8. Stierenvechten

quinta_ext3

Quinta Real is een luxueus 5 sterren hotel in Zacatecas, Mexico. Dit is het echter niet altijd geweest. Tot 1975 was dit een arena voor stierengevechten, en is naderhand verbouwd tot een hotel. Vandaag de dag worden gasten hier onthaald met eersteklas service en een nog altijd elegante en authentieke sfeer.

 

Nina Tack